Înscrierile în clasa I și la pregătitoare se fac on-line

Metoda evită înscrierea simultană a copiilor în mai multe școli. Școlile care primesc un număr mare de cereri pot primi aprobare pentru mărirea numărului de locuri alocate.

 

 

Școlile cu tradiție, pe care părinții, chiar dacă nu sînt din circumscripția arondată, le caută an de an pentru a-și înscrie copiii, vor putea suplimenta planul de școlarizare, pentru a face față solicitărilor părinților. Planul de școlarizare va cuprinde locuri atît pentru copiii din circumscripție, numărați la recensămînt la începutul lunii februarie, cît și locuri pentru cererile pe care conducerea unității de învățămînt estimează că le va primi din exterior.
Unitățile școlare pot solicita, prin planul de școlarizare, un număr de locuri pentru clasa I mai mare decît numărul copiilor din circumscripție. Prioritate la înscriere vor avea copiii din zona arondată, dar în limita locurilor rămase libere se pot înscrie și copii din alte zone ale orașului. Nici un copil care are vîrsta de 6 -7 ani, care trebuie să înceapă din toamnă clasa pregătitoare sau clasa I, nu va rămîne în afara unei unități de învățămînt„, a spus inspectorul școlar pentru învățămîntul primar Florin Dimon.

Toate unitățile de învățămînt din județ vor afișa luni, 20 februarie, tabelul cu străzile care le sînt arondate, astfel încît părinții să știe din timp către ce școală să se îndrepte. Prima etapă a înscrierilor, destinată copiilor care se înscriu la școala de circumscripție, va începe pe 5 martie. Începînd din acest an, înscrierile se vor face la secretariatul școlii, completînd un document on-line, astfel încît părinții să nu-și mai poată înscrie copilul la mai multe școli în același timp.


COMENTARII

WORDPRESS: 0