Inițiative pentru ocrotirea vieții

Dimensiune text

În preajma Zilei Vieții, care se sărbătorește ca în fiecare an la 25 martie - sărbătoarea Bunei Vestiri, Asociația "Familia și Viața" din Roman reînnoiește apelul către credincioșii diecezei de Iași, de a intensifica rugăciunile pentru viață și de a marca această zi prin inițiative locale.

În preajma Zilei Vieții, care se sărbătorește ca în fiecare an la 25 martie – sărbătoarea Bunei Vestiri, Asociația „Familia și Viața” din Roman reînnoiește apelul către credincioșii diecezei de Iași, de a intensifica rugăciunile pentru viață și de a marca această zi prin inițiative locale.

 

 

Asociația susține inițiativele credincioșilor și pune la dispoziție pliante cu referire la inițiativa „Două minute pentru viață” și despre efectele avortului, mulaje de embrioni în mărime naturală, materiale de prezentare sau filme. Una din inițiativele propuse de către asociație este „Două minute pentru viață”, o inițiativă de rugăciune în apărarea vieții nenăscute. Inițiativa a fost lansată cu ocazia sărbătorii Sfînta Fecioară Maria, Regina Sfîntului Rozariu, ca răspuns la îndemnul Sfîntului Părinte papa Benedict al XVI-lea de a invoca protecția fiecărei ființe umane, încă din momentul conceperii. Acțiunea se desfășoară în parteneriat cu Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” din București și Asociația „Darul Vieții” din Timișoara.

O altă inițiativă este adopția spirituală. Aceasta începe la 25 martie și se finalizează la 25 decembrie a fiecărui an și presupune o rugăciune specifică pentru un copil încă nenăscut.COMENTARII

WORDPRESS: 0