Prima paginăActualitateRoman

Inițiativă amendată de Primărie

Dimensiune text

Un romaşcan cu spirit de iniţiativă a primit o amendă de la Primăria Roman, după ce a executat lucrări fără a avea acest drept. Amenda pe care a primit-o bărbatul este de 100 de lei. În plus, acesta va trebui să readucă terenul la starea iniţială, fiindcă a betonat un spaţiu verde fără a avea acest drept, întrucât lucrări pe domeniul public are dreptul de a executa doar administraţia locală. Însă, şi atunci când se lucrează la propria casă este nevoie de acte.

„Orice modificare pe care o aducem unui imobil, chiar dacă se află în proprietatea noastră, fie că vorbim de o locuinţă situată la bloc sau o casă, trebuie avizată în prealabil şi autorizată de autoritatea publică locală, prin Direcţia de Urbanism. Sunt anumite tipuri de lucrări care, atunci când nu afectează structura de rezistenţă, nu necesită autorizaţie de construire, ci doar o adresă din partea Direcţiei de Urbanism, prin care se comunică faptul că pentru aceste lucrări nu este necesară emiterea autorizaţiei de construire, dar este important ca, în prealabil, pentru orice modificare pe care vrem să o facem, să ne adresăm Direcţiei de Urbanism”, a precizat Lucian Micu, viceprimarul municipiului Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mama omida 5 ani

    problema nu era de fapt ca cetateanul a betonat o alee care probabil era plina de gropi si plina de noroi(de care de fapt trebuia primaria sa se ocupe,dar probabil e o alee care nu aduce voturi ) ci faptul ca cetateanul trebuia sa respecte legea ,in traducere trebuia sa faca cinci kile de autorizatii incepand cu sanepidul si terminand cu Mos Craciun,si poate nici asta nu ar fi fost o problema daca n’ar fi durat macar un an de zile de umblaturi si de „atentii” !!! aici de fapt a gresit cetateanu,a luat singur initiativa fara a da atentiile cuvenite functionarului si atunci s’au autosesizat doamnele patarate din premarie !!