Prima paginăSport

Înfrâgere a fotbaliștilor romașcani în etapa a 17-a

Dimensiune text

Bucovina Pojorâta – SCM Petrotub Roman 3-1 (0-1). Oaspeții au jucat cu un om mai puțin 35 de minute.

Ar fi fost foarte bine pentru SCM Petrotub Roman dacă ar fi obținut un rezultat favorabil în meciul din deplasare cu Bucovina Pojorâta, în etapa a 17-a a ligii a treia de fotbal. Nu s-a putut, din mai multe motive, chit că SCM, fostă pe locul secund, era cotată ca favorită în partida cu ocupanta locului al șaptelea. Antrenorul principal de la SCM Petrotub, Valentin Avădanei, avertizase că formația din Pojorâta s-a întărit în perioada de iarnă și că are lot peste locul din clasament. A demonstrat acest lucru în meciul amintit, câștigat cu 3-1, după un scor nefavorabil înregistrat la pauză, 0-1.

Echipa din Roman a început foarte bine și în minutul 4 a deschis scorul. Rareș Marin a a centrat în careu, iar Carnariu a înscris, cu capul, de la circa opt metri. Jocul s-a menținut echilibrat apoi, mai mult la mijlocul terenului, fără faze în care să fie pusă în pericol vreuna dintre porți, cel puțin până în minutul 44. Atunci, Pătrașcu a executat aproape foarte bine o lovitură liberă de la circa 17 metri, la rădăcina barei, punând la grea încercare portarul, care a reușit să respingă mingea care, în traiectoria sa, a atins și bara înainte de a ieși din suprafața de joc.

Echipa gazdă a fost cea care a venit mai motivată de la vestiar. În minutul 47, Pădurariu a egalat și a schimbat starea de spirit din rândul echipei sale. Mai mult, romașcanul Aurel Vlaicu a fost eliminat în minutul 55, pentru un fault din postura de ultim apărător. Gazdele au prins și mai multe puteri dar, chiar și așa, pe un contraatac, Sofroni a driblat doi adversari și a încercat să centreze, mingea fiind lovită cu mâna, în careu, de către unul dintre fundașii adverși. Arbitrul a făcut semn ca meciul să continue. Cel de al doilea gol al gazdelor a căzut în minutul 85, atunci când Botezatu a trimis în vinclu din afara careului, la o fază care nu anunța mare lucru. Tot el a majorat scorul în minutul 89, pe contraatac, tot cu șut de la distanță.

Pentru SCM Petrotub au jucat, din primul minut: Dornescu, Vlaicu, D. Marin, Carnariu, Stahie, Petrila, R. Marin, Pătrașcu, Mateiuc, Sofroni, Enache. Au mai intrat: Țapu, Gafița, Alexandru.

“Un rezultat de egalitate m-ar fi mulțumit, după aspectul jocului. Dacă arbitrul ar fi fost mai atent, puteam să-l obținem. Dacă intram la pauză cu 2-0, poate că alta ar fi fost soarta partidei, la fel cum ar fi fost și dacă ni se acorda lovitură de la 11 metri. Faultul lui Vlaicu a fost, mai curând, de cartonaș galben, nu de roșu. Oricum, țin să apreciez efortul depus de echipa gazdă, felul în care a abordat acest joc. Publicul, poate cel mai numeros și mai inimos al unei echipe de liga a treia, a fost cel care a purtat-o către victorie. A cântat și încurajat non-stop, de la început și până la sfârșit”, a afirmat Iosif Susanu, antrenor secund al echipei din Roman.

Rezultatele etapei a 17-a: FCM Dorohoi – Ceahlăul II Piatra Neamț 0-3, CSM Moinești – Știința Miroslava 0-2, Cetatea Târgu Neamț – Bucovina Rădăuți 1-0, Kosarom Pașcani – Sporting Suceava 3-0. Aerostar Bacău a stat.

Clasament

1 Miroslava16101526-1331
2 Pașcani1584331-1428
3 Roman1584323-1428
4 Tg. Neamț1583422-1627
5 Dorohoi1675430-2126
6 Moinești1681730-2625
7 Pojorâta1664618-2622
8 Ceahlăul II1653821-2818
9 Suceava1543820-3315
10 Aerostar15311110-2110
11 Rădăuți1515911-308

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • liviu 7 ani

    domnu susanu,zici ca esti antrenor la echipa gazda ,de tot lauzi atat echipa gazda…probabil ai ramas cu o afinitate pt echipele din suceava ,avand in vedere ca ai jucat la foresta suceava.forza petrotub

  • laminorul roman resimte din plin lipsa jucatorului ghidarcea,sa vazut din plin si in prima etapa,cind numai norocul a salvat-o de la un egal pe teren propriu.lipsa de profesionalism a conducerii se observa mai ales in situatii limita.

  • lira 7 ani

    Urmatoarele etape sunt decisive :acasa cu Moinesti , la Dorohoi,acasa cu Ceahlaul 2,la Miroslava si ultima acasa cu Pascani.Acum tot Romanul e pe primul loc in play off.Nu mai trebuie nicio eroare .Se poate spera la un final fericit daca se vrea Romanul din nou in liga B.

  • Florin 7 ani

    D-le Lira !!! Nu mai spera la promovara ca nu se va intampla asta niciodata atata timp cat la Roman este echipa de handbal in prima liga si banii sunt numai de la primarie….Singura varianta sigura pentru ca aceasta echia sa mai poatea promova vre-odata este un sponsor serios care doreste cu adevarat ca la Roman sa se faca performanta…Cat despre Ghidarcia……………rusine sa le fie celor din conducere