Infractor la 15 ani, cu 28 de furturi dovedite în numai doi ani

Hoțul este cunoscut polițiștilor cu mult înainte de a împlini 14 ani. El este arestat preventiv.

Are doar 15 ani, dar este cunoscut de aproape toţi poliţiştii. Și nu pentru că ar avea o pasiune sau un respect pentru uniformă, ci dimpotrivă. Adolescentul are la activ cel puţin 28 de furturi, pe care le-a săvârşit din septembrie 2012 şi până acum. Decizia de arestare preventivă a venit abia acum, după ce poliţiştii au reuşit să probeze, parţial, bogata activitate infracţională a minorului.

„Pe data de 24 martie a fost reţinut un minor de 15 ani, suspectat de comiterea mai multor furturi, de regulă furturi din autoturisme, fiind cunoscut de poliţişti dinainte de a împlini 14 ani. El a fost prezentat instanţei, pe data de 25 martie, cu propunere de arestare preventivă şi instanţa de judecată a dispus arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Minorul a fost încarcerat la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ. De precizat că aceeaşi persoană a fost prinsă în flagrant, pe data de 22 martie, în jurul orei 1.20, de o patrulă de siguranţă publică, după ce a intrat în efracţie într-o societate comercială din Roman. Puştiul a apucat să fure două telefoane mobile şi încerca să plece din firmă şi cu trei monitoare tip LCD, dar activitatea i-a fost întreruptă de oamenii legii.

În aceeaşi noapte, anterior, forţase portbagajul unui autoturism Dacia, din care a luat o şurubelniţă şi a încercat să fure roata de rezervă, dar nu a reuşit şi a abandonat activitatea”, a afirmat comisarul şef Dragoş Bălău, şeful Poliţiei municipiului Roman.

În noaptea de 24 spre 25 martie, acelaşi minor a fost prins de poliţişti după ce, împreună cu un coleg de „breaslă” de 14 ani, a spart geamul lateral stânga al unei autoutilitare şi a furat antena staţiei de emisie-recepţie.

Pentru aceste fapte, adolescentul a fost reţinut, prezentant Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman şi, ulterior, Judecătoriei Roman, care a dispus arestarea preventivă a acestuia. După ce a împlinit vârsta de 14 ani, minorul a fost expertizat psihiatric de o comisie, pentru a se stabili dacă are sau nu discernământ, iar concluzia comisiei a fost aceea că minorul a avut discernământ la momentul producerii faptelor. De altfel, singurele momente în care puştiul mai dădea pe la şcoală erau acelea în care verifica ce maşini mai sunt parcate prin zonă şi ce se mai poate fura.


COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • ionutz 6 ani

  aceasta spurcaciune ar trebui eradicata ,sa-i faca o injectie sa scape societatea de el.(probabil parintii stiu ,e minor si legea il iarta dar ar trebui si ei condamnati)

  • vanesa 6 ani

   spurcaciune e aia care ti.a dat viata. nu judeca omul daca nu il cunosti

 • Egbi 6 ani

  Sa ii prind la mașina…..iar,cred ca nu ar mai pleca de acolo

 • Ionut eu sunt băiatul care a fost arestat si propuneri să ma omoare ionut mare prost esti