Prima paginăRoman

Independența de stat, sărbătorită la Muzeul de Istorie din Roman

Dimensiune text

Muzeul de Istorie din Roman (Casa Fălcoianu) organizează joi, 9 mai, începând cu orele 12.00, simpozionul cu tema „Independența de stat a României”.

 

 

Manifestarea este organizată de Primăria municipiului Roman și Filiala Roman a Asociației pentru Antropologie Urbană. Cuvântul de deschidere al manifestării va fi ținut de profesorul Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman. Cu acest prilej, vor fi susținute câteva comunicări științifice. Despre importanța evenimentului vor vorbi muzeograful Adrian Ciobanu, responsabilul Muzeului de Istorie din Roman – „Semnificații istorice pentru ziua de 9 mai”, profesor Monica Pescaru, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman – „Aspecte din timpul războiului pentru independență”, și muzeograf Iulia Butnariu, de la Muzeul de Istorie din Roman – „Cunoașterea patrimoniului muzeal – mărturii despre asistența sanitară în perioada războiului pentru independență”. După discuțiile pe marginea evenimentului sărbătorit, publicul va fi invitat să viziteze expoziția „Doctor Epifanie Cozărescu”, din cadrul Muzeului de Istorie din Roman. La eveniment participă oficialități, oameni de cultură, cadre didactice și elevi.

Organizatoarea evenimentului, muzeografa Iulia Butnariu, își propune, prin marcarea actului istoric al proclamării independenței de stat a României din 1877, să readucă în atenția celor prezenți aspecte ale luptelor eroice purtate de poporul nostru.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0