Inconștiență criminală

Doi bețivi au pus ambulanța pe drumuri degeaba, deși șoselele erau înzăpezite. La Stăniția, o pacientă beată a refuzat transportul la spital, după ce ambulanța a ajuns acolo cu ajutorul ISU. Un bărbat a fost găsit beat și adormit lângă un transformator, deși solicitarea la 112 a fost făcută pentru un caz de electrocutare.

 

 

Joi, 13 decembrie, cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) au trecut prin două situații de-a dreptul halucinante. În vreme ce multe dintre echipaje se luptau cu nămeții pentru a salva pacienți, de multe ori fiind ajutate de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), doi bețivi au pus în pericol viețile a sute de pacienți care ar fi putut avea nevoie de îngrijiri medicale. Din păcate, inconștiența lor nu poate fi sancționată decât cu amendă de 100 de lei, pentru alertarea falsă a autorităților. „La ora 13.42, la 112 s-a primit un apel care solicita o ambulanță pentru o pacientă de 68 de ani, din Stănița. Porțiunea de drum dintre Bâra și Stănița era înzăpezită, iar echipajul ambulanței s-a deplasat la domiciliul pacientei cu ajutorul celor de la ISU. La fața locului, s-a constatat că este vorba despre o alarmă falsă. Pacienta și rudele sale erau în stare de ebrietate, iar femeia a refuzat transportul la spital. În acest caz s-a solicitat intervenția Poliției. În mod normal, familia respectivă ar trebui să plătească toate cheltuielile făcute pentru această deplasare. La ora 19.38 s-a primit o altă solicitare, pentru un pacient electrocutat. La fața locului, cadrele medicale au găsit pacientul dormind lângă un transformator, în stare de ebrietate„, a declarat medicul Letiția Damoc, managerul SJA.

Lupta pentru salvarea bebelușilor a continuat și în cursul zilei de joi. Astfel, dimineață, cadrele medicale s-au deplasat la Chilii, cu ajutorul celor de la ISU, pentru a acordat îngrijiri medicale unui bebeluș de opt luni, care avea boală diareică acută. Micuțul a ajuns cu bine la secția Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • gab 7 ani

    In primul caz va plati primaria care avea obligatia de a pastra caile de acces libere;in al doilea caz oricum se impunea interventia;ca altfel ar fi murit un om…chiar betiv fiind.Sau are madam Udrea alta solutie…ca e doar cea mai vestita parlamentara dom’le.