Prima paginăActualitateRoman

Închisoare cu suspendare pentru şantaj

Dimensiune text

Doi romaşcani, care au vrut 15.000 de euro de la un bărbat pentru ca acesta să rămână într-o relaţie, au fost condamnaţi. Dacă decizia Judecătoriei Roman nu va fi atacată, cei doi nu vor face închisoare. 

Doi romaşcani au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare de magistraţii Judecătoriei Roman, după ce au pus la cale un şantaj amoros.

Victima şantajului – un tânăr romaşcan – a avut o relaţie cu o tânără care era fosta iubită a lui Florin Raşcu, zis Belmondo. Plecat în Germania, Belmondo a încălcat legea şi a fost condamnat la închisoare. În ţară, fosta iubită şi-a refăcut viaţa cu un alt bărbat, dar fratele lui Belmondo s-a gândit că este momentul să facă o afacere. A căutat-o pe femeie şi s-a dus să discute cu ea atunci când tânăra era la masă cu iubitul şi cu alte două persoane. Alberto Raşcu, fratele lui Belmondo, nu s-a dus singur, ci însoţit de un amic al său – Constantin Gogu, poreclit Superman. Fratele lui Belmondo a întrebat-o pe tânără dacă mai ştie ceva de fostul iubit. Aceasta i-a spus că nu mai ştie nimic de el şi a cerut să fie lăsată în pace. Fratele lui Belmondo i-a zis că Florin este închis în Germania şi că, aşa cum cere legea ţigănească, ea are datoria de a avea grijă de bărbatul cu care a trăit. Prin urmare, ea trebuie să-i trimită bani fostului iubit.

Dar fratele lui Belmondo a venit cu o propunere „generoasă”, şi aceasta în concordanţă cu legea ţigănească. I-a cerut actualului iubit al femeii 15.000 de euro, drept „răscumpărare”, pentru a-i lăsa pe cei doi să-şi continue relaţia fără a mai fi deranjaţi. Bărbatul, prins la mijloc, a explicat că nu are bani şi că nu are de unde să facă rost de o sumă atât de mare. Văzând că nu merge cu vorba bună, Superman a început să-i ameninţe pe cei doi cu moartea şi, pentru a fi mai convingător că legea ţigănească trebuie aplicată, a arătat că are la brâu un pistol.

În aceste condiţii, bărbatul ameninţat a fost de acord să le dea bani celor doi. Mai întâi, însă, a mers la Poliţie şi a povestit cum este şantajat.

Oamenii legii au pus la cale flagrantul, iar cei doi au fost prinşi când luau 2.000 de euro în baza „legii ţigăneşti”. Flagrantul a avut loc pe 22 iunie 2012, dar cei doi au fost trimişi în judecată în noiembrie 2014. Acum, judecătorii au decis condmnarea lui Alberto Raşcu la trei ani de închisoare cu suspendare şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii. Constantin Gogu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi a rămas şi fără pistolul cu bile de cauciuc marca Walter.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • romascan 6 ani

    pai nu e corect! trebuie sa-l condamne la inchisoare pe omul santajat! cum sa indrazneasca el sa mearga la politie? si mai ales la politia din Rroman! a cheltuit banii statului degeaba cu flagrantul si judecata. doar stie tot orasul ca supermen si batmen ala sunt oameni civilizati, harnici si cu suflet bun. pistolul il gasisera pe strada si-l duceau la politie…