Prima paginăActualitateRoman

Închisoare cu executare pentru doi traficanţi de droguri din Roman

Dimensiune text

Alexandru Campău şi Daniel Maxim au fost condamnaţi la câte doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru trafic de droguri. Pe 25 decembrie 2012, ei au fost prinşi în Gara Roman, cu un kilogram de cannabis.

Doi tineri din Roman au fost condamnaţi, joi, 25 iulie, la câte doi ani şi jumătate de închisoare, pentru trafic de droguri. Alexandru Virgil Campău şi Andrei Daniel Maxim, ambii de 23 de ani, au fost condamnaţi la închisoare de către Tribunalul Neamţ, după ce au fost prinşi cu un kilogram de cannabis asupra lor, în Gara Roman. Instanţa le-a mai interzis, timp de un an de la executarea pedepsei, dreptul de a fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică. De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea unui kilogram de cannabis de la cei doi, plata de către Alexandru Campău a sumei de 200 de lei ca efect al confiscării speciale şi i-a obligat pe cei doi la plata a câte 1.200 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată.

Pe 25 decembrie 2012, cei doi tineri din municipiul Roman, care aduseseră din Spania un kilogram de cannabis, au fost prinşi în flagrant, de ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi de procurorii nemţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în municipiul Roman, când încercau să-şi vândă drogurile în Garatraficanti2 Roman. Oamenii legii i-au încătuşat pe Virgil Alexandru Campău şi pe Andrei Daniel Maxim, ambii în vârstă de 23 de ani, cei doi fiind depistaţi în baza informaţiilor oferite de serviciile secrete ale structurilor statului. Cei în cauză erau suspectaţi că au procurat drogurile din Spania şi că, la data de 24 decembrie 2012, le-au introdus în ţară, disimulându-le în articole de îmbrăcăminte aflate în bagaje. În urma extinderii cercetărilor, au rezultat indicii că Alexandru Campău a mai introdus în ţară, pe parcursul anului 2012, alte 600 de comprimate de Ecstasy (MDA), pe care le-a distribuit în judeţul Neamţ. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.COMENTARII

WORDPRESS: 0