Prima paginăSocialEducatie

Începutul învățământului din România va fi dezbătut la Roman

Dimensiune text

Simpozionul „Incursiune în istoria învățământului românesc” este organizat de Școala „Vasile Alecsandri”. Este așteptat să participe istoricul Gheorghe Cliveti, directorul Institutului „A. D. Xenopol” din Iași.

 

Profesorii de istorie din întreaga țară sunt invitați la o adevărată incursiune în arhivele școlilor din România. Provocarea este adresată de un colectiv de profesori de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, care organizează pe 13 noiembrie simpozionul „Incursiune în istoria învățământului românesc”. Evenimentul este la a doua ediție, după ce în 2012 au fost dezbătute începuturile învățământului nemțean. „Prima ediție a simpozionului a fost încurajatoare și ne-a făcut să lărgim aria de dezbatere pentru această ediție, dându-le posibilitatea de a participa tuturor profesorilor din țară.

Simpozionul nu se adresează doar profesorilor de istorie, ci tuturor celor care sunt pasionați de cercetare și doresc să vină cu lucruri inedite despre începutul educației în țara noastră. O școală nu este doar suma rezultatelor meritorii ale prezentului, ci și produsul unui trecut care poate ascunde fapte și lucruri cu impact pentru comunitate, confirmări ale unor valori umane, profesori și elevi care au marcat istoria locală, județeană sau națională, evenimente semnalate în ziarele timpului.

Evenimentul își propune să ofere oportunitatea deschiderii unei cercetări cu scopul descoperirii comorilor trecutului, pe care școlile le posedă și vor să le dăruiască semenilor. Profesorilor de istorie le revine, în primul rând, această misiune onorantă, care demonstrează profesionalismul acestora și respectul față de iastorie”, a spus profesoara Cristina Aruxandei, director adjunct al Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri”, inițiatoarea acestei activități. Este așteptat să participe profesor universitar doctor Gheorghe Cliveti, director al Institutului de Istorie „A. D. Xenopol” din Iași.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • victor 8 ani

    ar fi bine sa discutati si despre viitorul invatamantului, fiindca cel prezent ……………….