Început de săptămână cu răcire accentuată a vremii și cod galben de vânt puternic

Început de săptămână cu răcire accentuată a vremii și cod galben de vânt puternic

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică mai multe informări și atenționări meteo, valabile pentru următoarele trei zile, în cea mai mare parte a țării, vizând răcire accentuată a vremii și cod galben de vânt puternic.

Conform meteorologilor, de duminică, 23 septembrie, ora 23, până miercuri, 26 septembrie, ora 8, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50 – 60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1.800 de metri, trecător vor fi precipitații mixte. Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8 – 10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului. Meteorologii atenționează că vremea rece va persista până spre sfârșitul săptămânii.

Luni, 24 septembrie, între orele 2 – 10, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și în zona montană (COD GALBEN), vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55 – 65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65 – 70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100 – 120 km/h.

 

Luni, 24 septembrie, între orele 10 – 23, în Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și în zona montană (COD GALBEN), vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55 – 65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65 – 70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 100 – 120 km/h.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0