Prima paginăNeamt

Început de an școlar „cu cîntec” la Școala Tămășeni

Dimensiune text

* activitatea directorului Angela Curpăn, numit de Inspectoratul Școlar la 1 septembrie, este contestată de o parte dintre colegi * noul director al Școlii Tămășeni spune că problema ridicată este una artificială *
Numirea directorilor din învățămîntul neamțean a provocat conflicte în interiorul unor școli. În timp ce unele ard mocnit, altele ajung să depășească limitele școlii. Scandalul de la Școala Tămășeni face parte din cea de-a doua categorie. El a debutat odată cu numirea în funcția de director al unității școlare a profesoarei Angela Curpăn.

 

 

La nici o lună de la începerea anului școlar, cadre didactice din școală au început să-și exprime nemulțumirea față de activitatea managerială a profesoarei Angela Curpăn.

Reproșurile nu s-au produs numai în perimetrul școlii, acestea fiind aduse și la cunoștința presei, sub forma unei scrisori anonime. Prin această epistolă, protestatarii îi cereau inspectorului școlar general explicații legate de criteriile după care profesoara Angela Curpăn a fost numită în funcția de director al Școlii Tămășeni, avînd în vedere că aceasta nu este titulară a școlii. Semnatarii anonimei au contestat comportamentul directorului Angela Curpăn, realizarea orarului școlii, precum și pregătirea ei profesională. „Nu a existat o discuție în școală legată de activitatea doamnei director Angela Curpăn. Anonima a fost scrisă de cineva din școală în numele tuturor cadrelor didactice. Punctul de vedere al persoanei care a formulat scrisoarea nu este punctul de vedere al tuturor cadrelor didactice din școală. Nu știu ce interes ar putea să aibă colegul care a trimis scrisoarea în presă. Indiferent cine a făcut-o, sîntem revoltați de atitudinea acelei persoane. Dacă s-ar fi dorit schimbarea doamnei director am fi urmat niște pași și nu trebuia să ne bage școala în mizerie„, a declarat profesoara Carmen Goșman, fosta directoare a Școlii Tămășeni.

Directorul Angela Curpăn răspunde la acuzele aduse: „Nu consider că este o problemă în Școala Tămășeni. Colegii nu mi-au reproșat nimic„.

Situația de la Școala Tămășeni a ajuns și la urechile Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț. Oficialii ISJ Neamț consideră că vîlva de la Școala Tămășeni nu este decît o furtună într-un pahar cu apă. „În orice școală apar discuții la schimbarea conducerii, cu atît mai mult cu cît vine un profesor din altă școală. Fiecare om are propriul stil de lucru, are altă viziune managerială și este imposibil să mulțumească pe toată lumea sau să fie iubit de toată lumea. Școala Tămășeni este foarte bună, fapt confirmat de rezultatele din fiecare an ale elevilor. Este păcat că una sau două voci care șoptesc pe la colțuri să arunce cu noroi într-un colectiv întreg„, a spus inspectorul școlar general adjunct Gabriela Banu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • emi 9 ani

  Doamna autoare a articolului,
  Cum vine aia :”semnatarii anonimei”?

 • alina horobet 9 ani

  ca sa fii manager nu e nevoie sa ai macar 1 an 2 de experienta in manageriat???absolventilor de facultati li se cere experienta si ca vanzatori,deci unde ducem Romania???

  • profesor 3 9 ani

   Cum poti avea 1-2 ani vechime manageriat?? E d-na director absolventa?? Mai ginditi-va ce vreti sa spuneti!

 • cetatean 9 ani

  Dar directorii sunt numiti POLITIC se cunoaste regula ce spun PRIMARII care sunt alesi si nu stiu cu ce se serveste invatamantul , asta fac unii inspectori stau la cheremul unor parliti de primari.

 • Confucius 9 ani

  Traiasca tata socru si partidul lui!

 • auzi cine vorbeste fosta directore ….care anu trecut a fost numita la fel de fosta directoare si a fost marioneta ei un an de zile noroc ca a iesit la pensie ca era mapet si acuma …..habar nu are ce a condus un an de zile dar vorbeste ….in ce calitate ……???? cu ce rezultate ????? si apropo pentru autoarea articolului ……esti cumva ruda cu tata socru ?????? sau ai meite deosebite si tu in activitate ….coordeonate de tata socru ?????

 • doamna autoare a articolului dupa ce ca se vede din luna ca ai luat direct partea directoarei si a fostei …….sa nu spunem directoaare ca a fost paravan……nu crezi ca ar fi bine sa expui si ce s-a intamplat ….sau te-ai multumit cu atat ….e rascoala in scoala tamaseni …boierii nu sunt deacord cu rascoala …si gata ….halal profesionalism ….as vrea sa vedem ce masuri s-au luat ce a facut super articolul tau ….revolutie rascoala sau o furtuna intr-un pahar gol ??????????????????????????