Începe vaccinarea la clasa a VIII-a

Dimensiune text

În perioada următoare, elevii de clasa a VIII-a vor fi vaccinaţi împotriva difteriei şi a tetanosului.

Elevii de clasa a VIII-a din şcolile nemţene vor fi vaccinaţi, pe parcursul lunii mai, împotriva difteriei şi a tetanosului. Vaccinarea face parte din Programul Naţional de Imunizări şi este obligatorie pentru toţi elevii care nu au contraindicaţie medicală. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ atrag atenţia că elevii care vor refuza vaccinarea nu vor fi primiţi la cursuri.

Vaccinul diftero-tetanic este necesar pentru întărirea sistemului imunitar şi protejarea organismului împotriva difteriei (o boală bacteriană contagioasă) şi a tetanosului (boală care determină spasme musculare severe, dureroase). Se efectuează cu vaccin bivalent, ce conţine anatoxină difterică purificată şi anatoxină tetanică purificată. Vaccinul DT se administrează fie ca doză de rapel la copilul mare, după primele doze din primii ani de viaţă, fie ca primă vaccinare la copiii mari şi adulţii nevaccinaţi sau cu antecedente incerte de vaccinare.

Copiii au mai primit acest vaccin la două, patru, şase luni, un an şi doi ani jumătate, iar vaccinarea este necesară pentru întărirea imunităţii.

Potrivit medicilor epidemiologi din cadrul DSP Neamţ, împotriva acestor afecţiuni nu avem imunitate naturală şi, de aceea, trebuie administrat periodic acest vaccin. Deşi, în momentul de faţă, aceste boli nu se mai regăsesc în spitalele de boli infecţioase, ele pot oricând reapărea dacă găsesc un organism slăbit în care să se dezvolte.

Acordul părinţilor nu este necesar pentru efectuarea acestui vaccin, fiind unul obligatoriu. Aceştia trebuie doar să informeze medicul de existenţa unei posibile contraindicaţii medicale.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • prostul satului 6 ani

    Iar cei de la DSP umbla cu pupaza vopsita in Romania nu exista vaccinuri obligatorii, ci doar recomandate.

    Iar pana la varsat de 18 ani parintii sau tutorele legal trebuie sa isi dea acordorul in vederea efectuarii unui tratament, imunizari sau alte bazaconii cu exceptia cand ii este pusa viata in pericol si nu pot fi contactatii parintii …

    Parca asa zicea la lege, sau s-a schimbat intre timp?