Prima paginăNeamt

Începe vaccinarea de toamnă a animalelor

Dimensiune text

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Neamț a recomandat cetățenilor să acorde tot sprijinul medicilor veterinari pentru efectuarea la timp a acțiunilor de vaccinare și deparazitare a animalelor.

 

 

Medicii veterinari încep în această toamnă vaccinarea antirabică a cîinilor și pisicilor, aicii fiind incluse 70.120 de capete. Vaccinarea este obligatorie. De asemenea, va începe și campania de vaccinare a vulpilor, estimate a fi în număr de 1.500 de capete, conform numărătorii făcute de administratorii fondurilor de vînătoare.
Tot în această toamnă se va finaliza campania de vaccinare antipseudopestoasă aviară, planul fiind de 473.601 capete. Se vor supraveghea encefalopatiile spongiforme, iar la porcine se vor recolta probe în vederea supravegherii de laborator pentru pesta porcină clasică. De asemenea, se recoltează probe de sînge pentru depistarea brucelozei și leocozei enzootice bovine, pentru bovinele care nu au fost supravegheate în perioada mai-iunie 2012„, a declarat doctorul Constantin Lipan, director executiv adjunct la DSVSA Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0