Prima paginăSanatate

Începe vaccinarea animalelor împotriva turbării

Dimensiune text

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Neamţ a anunţat că săptămîna viitoare va începe vaccinarea împotriva turbării a cîinilor şi pisicilor din gospodăriile oamenilor.

 

În acest sens, pe 20 septembrie instituţia a primit 70.500 de doze de vaccin antirabic. În cursul acestui an, pe teritoriul judeţului s-au înregistrat patru focare de rabie la vulpi sălbatice şi la cîini, focare ce au fost lichidate. Pentru supravegherea bolilor la animalele din păduri, au fost întocmite protocoale de colaborare cu cei 16 gestionari de fonduri de vînătoare, care au inventariat situaţia efectivelor de animale existente pe cele 51 de fonduri de vînătoare din judeţ.

„Cei nouă medici veterinari oficiali de la circumscripţiile sanitare veterinare din teritoriu au fost repartizaţi pe fondurile de vînătoare pentru vaccinare. Cu cei 16 gestionari ai fondurilor de vînătoate colaborăm bine şi i-am informat despre obligaţiile lor. Din raportările făcute de aceştia, pe teritoriul de vînătoare sînt 1.076 de vizuini la vulpi şi 1.998 de vulpi. Acum aşteptăm 18.000 de momeli pentru declanşarea vaccinărilor antirabice la vulpi”, a precizat doctorul Sorin Ulea, director executiv la DSVSA Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0