Prima paginăSport

Începe returul campionatului de fotbal al Ligii a treia

Dimensiune text

SCM Petrotub Roman va juca vineri, 8 martie, de la ora 15, cu CSM Pașcani. Echipa romașcană, pregătită de Gheorghe Poenaru, reia campionatul de pe poziția a șasea. Antrenorul spune că obiectivul este pregătirea unui lot, format acum din 22 de jucători, care să promoveze în liga secundă după sezonul următor.

 

 

Startul returului campionatului de fotbal al Ligii a treia se va da vineri, 8 martie. În seria I, SCM Petrotub Roman va juca pe teren propriu cu CSM Pașcani, cu începere de la ora 15. În tur, echipa romașcană, al cărei antrenor principal era atunci Iosif Susanu, a scos un rezultat de egalitate, 0-0. A urmat o serie neagră a SCM Petrotub, cu trei înfrângeri consecutive pe teren propriu, ceea ce a dus și la numirea unui nou antrenor principal, Gheorghe Poenaru, Iosif Susanu rămânând în postura de antrenor secund. Pentru SCM Petrotub Roman, această a doua parte a campionatului 2012-2013 se dorește o relansare, formare a unei echipe competitive care să ajungă în eșalonul secund.

 

„Mă interesează, acum, jocul, nu locul”

 

SCM Petrotub a încheiat prima a campionatului cu o victorie, 3-1, cu echipa ieșeană Știința Miroslava, pe teren propriu. Romașcanii vor să câștige și acest meci. Antrenorul Gheorghe Poenaru gândește în perspectivă, nu neapărat pe termen scurt: „Ne vom strădui să jucăm cât mai bine etapă cu etapă, pe măsura pregătirii făcute în ultimele două luni. Vom încerca să urcăm în clasament, dar, în primul rând, mă interesează jocul, și nu locul. Problema cu promovarea este rezolvată. SC Bacău ocupă un meritat loc I. Acum, noi, neavând presiunea rezultatelor imediate, trebuie să jucăm cât mai bine, să avem răspundere. Începutul returului este teribil pentru noi. Pașcaniul are o echipă cu evoluție bună în ultimele ediții de campionat, la începutul celui în curs anunțându-se cu pretenții la promovare. Își vor vinde foarte scump pielea aici. Este o echipă bună de divizia C. În plus, există și o rivalitate cunoscută între Roman și Pașcani, la fotbal. Ne așteaptă, apoi, deplasări extraordinar de grele, Moinești, Galați, Bacău. Acasă vom mai juca în 24 aprilie, ceea ce nu este un avantaj pentru noi. Am pierdut meciuri în perioda de pregătire. Bineînțeles, nu mi-a convenit acest lucru, dar nici nu țin neapărat la câștigarea jocurilor amicale. Rezultatele nu sunt elocvente. Am jucat mai mult pe zăpadă și am pus accent pe pregătirea fizică. Pe iarbă este cu totul altfel. Partea a doua a returului va fi una cu meciuri considerate ca mai ușoare. Până la vară, jucătorii trebuie să demonstreze că-și merită locul în lot. Acesta este obiectivul, formarea unei echipe. Este obligatoriu să arătăm altă atitudine. Când se va termina campionatul, va trebui să știm exact ce avem de făcut, pe cine vom conta. Sprijin avem și trebuie să-l merităm. Așa mi se pare corect să se întâmple. Obiectivul meu este să promovăm. Pe acest proiect am venit aici”.

 

Trei jucători accidentați

 

Petrila și Marin nu vor putea evolua în meciul de vineri. Sofronie este încă nerefăcut. A reluat antrenamentele, dar este în urmă cu pregătirea fizică. „Joi vom susține, la ora meciului, un ultim antrenament pregătitor și vom stabili care va fi formula de start. În principiu, vor fi folosiți jucătorii care au jucat titulari în ultimele partide de verificare. Sperăm să nu avem probleme cu starea terenului. Acum arată bine, pentru că s-au făcut eforturi mari din partea clubului”, a mai spus Gheorghe Poenaru.

Lotul SCM Petrotub Roman: Cosmin Costea, Sergiu Dornescu – Aurel Vlaicu, Cătălin Lupușoru, Sergiu Ghidarcia, Cătălin Gafița, Daniel Marin, Cătălin Ciobanu, Ovidiu Petrila, Vlad Pătrașcu, Mădălin Popa, Ionuț Chirilă, Cosmin Țapu, Ionuț Talpalariu, Ioan Harbuzaru, Marius Alexandru, Bogdan Cernat, Adrian Carnariu, Valentin Menghia, Alin Abuzătoaie, Cristian Căpraru, George Sofronie. Mădălin Damian, încă nelegitimat, va juca în continuare la LPS Roman.

O formulă de start a SCM Petrotub în meciul cu cei de la Pașcani ar arăta astfel: Dornescu – Vlaicu, Ghidarcia, Carnariu, Ciobanu – Talpalariu, Popa, Chirilă, Harbuzaru – Menghia, Abuzătoaie.

 

Câte echipe se mai retrag?

 

Programul etapei a 14-a, prima a returului, mai cuprinde partidele: Oțelul II Galați – CSM Moinești, SC Bacău – Aerostar Bacău, Young Stars Panciu – Bucovina Rădăuți, Ceahlăul II Piatra Neamț – FCM Dorohoi. Există semnale că una dintre echipele din subsolul clasamentului, cea din Panciu, nu ar mai putea continua competiția. Dacă se va întâmpla acest lucru vor mai rămâne 11 formații în seria I. Cu alte cuvinte, ar urma să mai retrogradeze doar o echipă.

 

Clasament

 

1 Bacău                11      8        1        2        26-12         25
2 Moinești           11      6        4       1        31-23         22
3 Pașcani             11      6        2       3        10-5           20
4 Dorohoi            11      6        1        4        21-12          19
5 Suceava            11      5        2        4        13-10          17
6 Roman              11      5        1        5        17-14          16
7 Oțelul II            11      4        4       3        13-11          16
8 Rădăuți             11      5        0       6        10-20        15
9 Aerostar            11      3        2       6        7-16           11
10 Panciu             11      3        1        7        6-18           10
11 Miroslava        11      2        3        6        11-16          9
12 Ceahl. II          11      2        1        8        10-18          7

COMENTARII

WORDPRESS: 0