Începe depunerea cererilor pentru „Bani de liceu”

Începe depunerea cererilor pentru „Bani de liceu”

Dimensiune text

 

bani lei 17În anul şcolar 2016 – 2017, Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Științifice va continua derularea Programului naţional de protecţie socială ”Bani de liceu”, adresat elevilor care frecventează cursurile liceale. În anul şcolar trecut, 60.580 de elevi au beneficiat de acest sprijin la nivel naţional, din care 2.446 din judeţul Neamţ, 599 fiind elevi de la licee din municipiul Roman.

Cuantumul ajutorului este de 180 de lei pe lună, iar liceenii pot primi aceşti bani dacă fac dovada faptului că se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 150 de lei. Ajutorul este acordat lunar, pe toată perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat.

Calendarul de desfăşurare a programului este următorul: depunerea cererilor: 15 septembrie – 1 octombrie; efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse: 1 octombrie – 23 octombrie; centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat: 1 octombrie – 27 octombrie; afişarea pe internet a listei beneficiarilor – 28 octombrie; depunerea contestaţiilor: 28 octombrie – 2 noiembrie; rezolvarea contestaţiilor – 2 noiembrie – 6 noiembrie.

Cererea pentru acordarea acestui sprijin financiar, care se depune la liceul la care învaţă elevul, va fi însoţită de actele doveditoare privind venitul brut lunar pe membru de familie. Autorităţile locale vor efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei, în cazul elevilor care solicită sprijin financiar.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0