Începe campionatul juniorilor, dar nu se știe programul

Dimensiune text

Lipsa de responsabilitate a celor care ar trebui să o aibă, mai ales că nu este vorba de propria persoană, ci de un întreg sistem, afectează an de an buna desfășurare a competițiilor. Mai mult voalat, majoritatea antrenorilor echipelor de copii și juniori, dar și cei care au ajuns să pregătească echipe de seniori din ligi inferioare, precum a doua sau a treia, acuză Federația de neprofesionalism. Aici este vorba despre fotbal, supranumit „sportul rege”.

 

Unul dintre multele exemple de competiții luate în derîdere, la propriu, este și campionatul național de fotbal al juniorilor, cel al cărui start este programat în 2 septembrie, duminica viitoare.
Nu știm dacă vom juca acasă sau în deplasare, în prima etapă, nici cu cine. Am primit un fax, de la Federație. Am aflat că sînt șase serii a cîte 12 echipe, la juniori A, și că noi facem parte din seria I. Se va juca în sistem tur-retur, primele patru echipe din fiecare serie, la sfîrșitul campionatului, urmînd să participe în etapa intermediară a întrecerii, play-off, iar prima clasată în urma acestei faze se va califica la turneul zonal. Lotul nostru este subțire, mai ales că au plecat trei jucători de bază la echipe de seniori și cîțiva s-au lăsat de fotbal, după ce și-au găsit un loc de muncă. În aceste condiții, cu doar patru sau cinci jucători de perspectivă în echipă, nu pot să emit pretenții la o clasare între primele patru în grupă. Cei patru sau cinci vor putea juca, anul viitor, într-un campionat al seniorilor, liga a treia sau mai sus. Acesta este obiectivul meu în acest moment. Important este să aibă meciuri pînă atunci și să capete experiență„, a afirmat Sorin Manea, antrenorul echipei de fotbal, juniori A, de la Liceul cu Program Sportiv Roman.

LPS Roman are drept să evolueze în campionatele naționale de juniori A și B întrucît, în sezonul precedent, echipa de juniori B romașcană, pregătită de Gheorghe Dănilă, a ocupat locul al patrulea la sfîrșitul turului și s-a calificat în etapa intermediară. Dacă nu ar fi reușit să obțină rezultatul înainte amintit, LPS Roman, club care nu are echipe în ligile I sau a doua de seniori, ar fi rămas în afara competiției, atît la juniori A, cît și la juniori B. Cluburile cu formații de seniori în primele două ligi sînt obligate să aibă echipe reprezentante și în campionatele juniorilor.

La juniori B, ediția 2012-2013 va cuprinde tot șase serii a cîte 12 echipe, iar primele șase clasate se vor califica în etapa intermediară. Echipa LPS Roman, la această grupă de vîrstă (sportivi născuți în 1996 și 1997), este pregătită de Constantin Lupușoru.COMENTARII

WORDPRESS: 0