Încep lucrările de modernizare a parcării de la „Roman-Vodă”

Încep lucrările de modernizare a parcării de la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

 

 

Primăria municipiului Roman a încheiat procedura de stabilire a firmei care va executa lucrările de modernizare a parcării din zona Colegiului Național „Roman-Vodă”  (CNRV), inclusiv a trotuarelor și a terasamentului de la „blocul galben”. Într-o postare făcută pe Facebook, primarul Lucian Micu spune că lucrările vor începe săptămâna viitoare și o primă etapă – cea de reamenajare a parcării propriu-zise – este estimată a se finaliza în trei săptămâni.

„Am reușit să încheiem procedura de licitație pentru modernizarea și extinderea parcării de la CNRV, iar de săptămâna viitoare vor demara și lucrările propriu-zise. Pentru un disconfort minim, vom interveni treptat în efectuarea lucrărilor, astfel încât parte din parcare să mai poată fi folosită de către conducătorii auto. Prin proiect, am stabilit să începem lucrările dinspre Colegiu și, treptat, să ajungem până la intersecția cu bulevardul Roman Mușat. Vom lărgi carosabilul pe ambele sensuri, iar trotuarul va fi amenajat cu pavele. Estimăm ca prima parte a lucrării, însemnând amenajarea părții carosabile, să fie gata în trei săptămâni, iar ulterior vom repara și terasamentul de la parterul blocului galben și scările. Pe lângă crearea unui număr mai mare de locuri de parcare, ne vom asigura că trotuarul de pe partea cu Policlinica va fi utilizat exclusiv de pietoni, nemaifiind nevoie ca mașinile să îl ocupe, locuri de parcare fiind amenajate pe ambele părți și, în același timp, parcarea va fi prevăzută cu două sensuri de circulație, pentru a nu se mai crea blocaje”, a precizat primarul Lucian Micu.

Lucrările vor fi executate de către firma Darcons. Pentru o porțiunea din terasamentul și scările aferente „blocului galben”, cheltuielile vor fi suportate de proprietarul magazinelor din zonă, firma Metex.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0