Prima paginăSocial

Încep lucrările de asfaltare a străzilor din cartierul Bălcescu

Încep lucrările de asfaltare a străzilor din cartierul Bălcescu

Dimensiune text

 

 

După ce Primăria municipiului Roman a semnat contractul de modernizare a străzilor neasfaltate din cartierul Petru Rareș, în această săptămână s-a semnat și contractul ce prevede reabilitarea străzilor din cartierul Bălcescu. Conform proiectului, în reabilitare vor intra 12 străzi, iar pe unele dintre acestea este prevăzut și sistemul de preluare a apelor pluviale, dar și amenajarea de trotuare cu pavele.

„S-au finalizat licitațiile și astăzi, 8 iulie, am semnat contractele pentru două investiții importante: modernizarea străzilor din cartierul Bălcescu și amenajarea peisagistică a bulevardului Republicii. Astfel, pe străzile Vișinilor, Ciocârliei, Cocorului, Zimbrului și Tinosului (între Ciocârliei și Progresului) se va executa un sistem de canalizare pluvială. Pentru străzile Cărămidăriei, Zambilei și fundătura Cânepei nu se prevede realizarea unui sistem de canalizare pluvială, apa pluvială va fi colectată și evacuată cu ajutorul rigolelor de acostament.

Pe toate străzile se va realiza un sistem rutier modern cu îmbrăcăminte asfaltică, ce va fi încadrat cu borduri sau rigole de acostament. Adiacent părții carosabile, se vor realiza trotuare cu pavele pentru circulația pietonilor. De asemenea, se vor efectua lucrări de realizare a sistemului de preluare a apelor pluviale pe străzile Prundului, Salciei, Sărata și Zebrei, aceste artere fiind prinse pentru modernizarea carosabilului și a trotuarelor pe un proiect cu fonduri europene, la care așteptăm evaluarea”, a declarat primarul Lucian Micu.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0