Prima paginăSocial

Încep dezbaterile pentru bugetul Romanului pe 2019

Încep dezbaterile pentru bugetul Romanului pe 2019

Dimensiune text

 

 

Începând de luni, 21 ianuarie, așa cum a făcut și în anii anteriori, conducerea Primăriei Roman va invita la discuții principalele categorii socio-profesionale din oraș pentru a dezbate modul de alcătuire a bugetului local pentru acest an. În anii anteriori, au fost organizate întâlniri cu profesorii, medicii, reprezentanții ONG-urilor, cu tinerii, pensionarii, reprezentanții cultelor și oameni de afaceri din oraș.

În premieră la Roman, în acest an, cetățenii vor putea prezenta proiecte personale pentru comunitate și vor beneficia și de finanțarea lor din bugetul local, iar după modelul practicat și de alte municipalități din țară, precum cele din Cluj-Napoca sau Oradea, primăria va aloca 200.000 de lei pentru proiectele pe care cetățenii le gândesc pentru oraș.

„Educația, sănătatea, problemele din asociațiile de proprietari, dar și preocupările mediului de afaceri și dorințele de implicare a ONG-urilor sunt o prioritate pentru mine. Desigur, am și propria-mi viziune asupra urgențelor pe care le avem de făcut și pe care le-am promis romașcanilor. În acest an vom începe câteva proiecte importante, de la reabilitări de spații verzi, la asfaltări în totalitate a străzilor și modernizarea trotuarelor cu dale, extinderea utilităților, dar și realizarea de noi locuri de parcare. În plus, vom aloca o sumă pentru ca orice cetățean direct interesat să se implice în viața comunității să o poată accesa, pe baza unui proiect, și să rezolve o problemă sau să modernizeze o zonă din oraș. Mai întâi de toate trebuie să așteptăm aprobarea bugetului central, iar mai apoi îl vom construi și pe al nostru, cu toate componentele prioritare pentru orașul nostru”, a precizat primarul Lucian Micu.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0