Incendiu violent în Horia

Dimensiune text

Un incendiu violent a izbucnit, vineri, la o vilă din satul Horia. Apelul la 112 s-a făcut la ora 11.03. Pompierii romaşcani au fost nevoiţi să intervină cu patru autospeciale şi cu o ambulanţă SMURD.

 

 

„Când am ajuns la faţa locului, incendiul se manifesta la o magazie, confecţionată din lemn, aflată în apropierea casei, la acoperişul casei şi în două camere aflate la etajul doi al imobilului”, a afirmat locotenentul Constantin Luca, locţiitorul comandantului Detaşamentului de Pompieri Roman.

incendiu Horia 23033Pompierii au luptat mai bine de o oră cu focul, intervenţia fiind dificilă din cauza fumului gros şi a vântului care bătea cu putere. Proprietara a făcut un atac de panică şi a fost dusă la Spitalul de Urgenţă Roman cu ambulanţa SMURD.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca fiind neizolarea termică a coşului de fum. Astfel, materiale inflamabile din apropierea coşului de fum s-au supraîncălzit şi de acolo a pornit totul.

Flăcările au fost atât de puternice încât pompierii nu au putut preveni extinderea focului şi la o magazie a unei gospodării învecinate.

Vila afectată de incendiu aparţine unor oameni de afaceri care au, în comuna Horia, un magazin în care comercializează mobilă recondiţionată şi unul în care vând îmbrăcăminte second-hand.

incendiu2   incendiu Horia 23031COMENTARII

WORDPRESS: 0