Incendiu stins cu zăpadă

Din cauza unui drum comunal blocat, pompierii au fost nevoiți să lupte cu flăcările ca acum o sută de ani. Proprietarul casei care luase foc și fiul acestuia au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

 

Marți după-amiază, pompierii romașcani au desfășurat una dintre cele mai dificile misiuni din ultima vreme.
Pe un ger năpraznic, două echipaje de pompieri au pornit, în jurul orei 14.00, către satul Bogzești, din comuna Secuieni, pentru a stinge un incendiu care izbucnise la o casă. Cele două autospeciale ale pompierilor au trebuit să se oprească, însă, pe drumul comunal DC91, care era impracticabil din cauza zăpezii. Așa că pompierii au fost nevoiți să-și continue drumul pe jos pînă la casa care ardea, mai bine de un kilometru.
La autospeciale au rămas doar conducătorii auto, iar noi am plecat pe jos. Cînd am ajuns la fața locului, am localizat incendiul cu metode de primă intervenție, pînă cînd autospeciala Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Secuieni, care este un autoturism 4×4, a reușit să ajungă la fața locului„, a afirmat căpitan Mihai Parasca, comandantul Detașamentului de Pompieri Roman și cel care a condus toată intervenția.

Pompierii au trebuit să lupte cu flăcările folosind zăpadă și găleți cu apă, motiv pentru care intervenția a durat destul de mult. Din fericire, efortul organizat și-a dovedit eficiența, astfel că flăcările au afectat doar acoperișul casei.

În timp ce pompierii se luptau cu focul, autoritățile au trimis un utilaj care a deszăpezit drumul, astfel că cele două autospeciale au ajuns la gospodăria afectată. „După ce mașinile au ajuns la locul intervenției, am utilizat tehnica din dotare și am lichidat incendiul„, a precizat căpitan Mihai Parasca.

Incendiul a fost cauzat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Au ars aproximativ 60 de metri pătrați din acoperișul casei, confecționat din asterială din lemn și învelitoare de tablă, elemente de mobilier dintr-o cameră și plafonul camerei, confecționat din lemn.

Incendiul a făcut și victime. La fața locului a fost nevoie și de echipajul SMURD Roman, care a acordat primul ajutor calificat proprietarului, Gheorghe M., de 86 de ani, și fiului acestuia, Ioan M., 57 de ani, care prezentau hipertensiune arterială și intoxicație cu monoxid de carbon. Paramedicii le-au acordat primul ajutor calificat și i-au transportat la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Roman, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.


Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0