Incendiu lângă pădure, la Sagna

În jur de două hectare de vegetaţie au ars, marţi după-amiază, după ce focul din grădina unei familii din Sagna s-a extins foarte mult. La ora 15.25, un apel la numărul unic de urgenţă 112 a anunţat că a izbucnit un incendiu de litieră în pădure, pe teritoriul comunei Sagna. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială de stins incendii, trei membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sagna şi trei angajaţi ai Ocolului Silvic Horia, constatând că ardea litieră, la marginea pădurii, existând pericolul extinderii incendiului către pădure şi rândul de locuinţe din apropiere, având în vedere vântul care bătea cu putere.

Pentru localizarea incendiului s-a acţionat pe două direcţii – pompierii voluntari şi angajaţii ocolului silvic au acţionat cu bătătoare pentru a opri extinderea către pădure, în timp ce pompierii au realizat două dispozitive de stingere, trecând furtunurile prin curţi, pentru a proteja locuinţele.

„Forţele au stins incendiul după acţiuni ce au durat o oră şi jumătate. A ars litiera, pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, şi au fost afectaţi 10.000 de arbori (salcâmi şi plopi) cu vârste de până la cinci ani. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise, făcut într-o grădină aflată la marginea pădurii”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Proprietarii care au făcut curăţenie în grădină riscă să fie amendaţi pentru că au făcut focul şi nu l-au supravegheat suficient de bine, astfel încât acesta să nu producă pagube.


COMENTARII

WORDPRESS: 0