„Incendiu” la Școala „Vasile Alecsandri”

Dimensiune text

Elevii de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” au ieşit, miercuri, de la ore, după ce sirena de incendiu a fost declanşată. Totul a fost parte a unui scenariu pus la cale de pompieri şi de conducerea unităţii de învăţământ.

pompieri 2Exerciţiul a presupus un scenariu cu un incendiu la etajul al doilea, unde au fost şi „victime”. Astfel, pompierii au intervenit pentru a stinge „incendiul” şi pentru a salva „victimele”.

„E important ca, atunci când se iese pe căile de evacuare, fiecare cadru didactic să cunoască efectivul de elevi pe care l-a avut în clasă. În aşa fel încât, dacă lipseşte cineva, să putem trimite echipele specializate să caute persoanele surprinse de eveniment. Trebuie scos catalogul şi făcută prezenţa, să se afle în cel mai scurt timp dacă lipsesc elevi”, le-a explicat maiorul Mihai Parasca, comandantul Detaşamentului de Pompieri Roman, celor prezenţi, procedura de acţiune. Conform şefului pompierilor romaşcani, elevii Școlii „Vasile Alecsandri” s-au comportat cum trebuie, ieşind repede şi corect din şcoală.

„Să sperăm că nu va fi nevoie să folosim această experienţă, dar nu trebuie să luăm în derâdere asemenea evenimente. Mulţumim echipei de pompieri care ne-a făcut acest exerciţiu demonstrativ”, a spus Maria Campău, directorul Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri”.

În cadrul exerciţiului de miercuri, elevii au văzut şi cum trebuie folosit corect un stingător.COMENTARII

WORDPRESS: 0