Prima paginăActualitate

Incendiu la schit

Incendiu la schit

Dimensiune text

 

Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat sâmbătă, 8 aprilie, la ora 12.19, prin 112, despre producerea unui incendiu la Casa de prăznuire care aparținea de Schitul Vovidenia, comuna Vînători Neamț, sat Mănăstirea Neamț.

La locul evenimentului s-au deplasat un ofițer și 14 subofițeri, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț.

„Pompierii au intervenit, în acelaşi timp, pentru localizarea şi lichidarea focarelor şi pentru protejarea grajdului de animale învecinat, evacuând cele şase bovine. În urma incendiului au ars acoperișul casei de prăznuire, pe  o suprafață de circa 600 de metri pătrați, construită din astereală din lemn, mobilier și obiecte de uz casnic, și au fost deteriorați circa 20 de metri pătrați din solarul schitului. Împrejurarea determinantă a producerii a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile”, informează ISU Neamț.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0