Prima paginăActualitate

Incendiu la o casă de rugăciune din Icușești

Incendiu la o casă de rugăciune din Icușești

Dimensiune text

Vineri seară, 19 februarie, în jurul orei 20:30, pompierii din cadrul Detașamentului Roman au fost alertați, prin apel la 112,  să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de adunare a unui cult religios din comuna Icușești, informează ISU Neamț.

Incendiul se manifesta parțial la acoperișul unei case de rugăciuni a cultului penticostal, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, cu posibilitatea propagării la întreg imobilul și alte vecinătăți.

La locul solicitării s-au deplasat de urgenţă pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Icușești și pompierii romașcani, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

„La locul incendiului s-au deplasat șeful SVSU și încă patru pompieri voluntari, precum și câțiva cetățeni, care au încercat să localizeze incendiul cu stingătoare cu spumă și găleți cu apă. La scurt timp au apărut și pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu două autospeciale de stingere a incendiilor, care, împreună cu pompierii voluntari, au lichidat incendiul. În momentul sosirii la locul evenimentului, ardeau generalizat două încăperi și, parțial, acoperișul lăcașului de cult”, au precizat reprezentanții SVSU Icușești.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au fost salvate locuințele vecine și, parțial, construcția casei de rugăciune. Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului, au precizat reprezentanții ISU Neamț.

 

 

foto: facebook / SVSU Icușești

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0