Prima paginăActualitateNeamt

Incendiu la Mănăstirea de maici Petru Vodă

Incendiu la Mănăstirea de maici Petru Vodă

Dimensiune text

 

Sâmbătă seară, 4 ianuarie, în jurul orei 21, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o chilie de la Mănăstirea de maici Petru Vodă, comuna Poiana Teiului.

La locul intervenției s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului. Ajunși la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul întregului acoperiș. Deoarece exista posibilitatea propagării incendiului la biserică, au fost solicitate forțe în sprijin de la Detașamentele Piatra Neamț și Tîrgu Neamț – patru autospeciale de stingere și o două autospeciale de intervenție pentru lucru la înălțime. La această misiune au fost deplasate și două ambulanțe SMURD, dar nu au fost înregistrate victime.

În urma incendiului au ars: mansarda, pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați; acoperișul, pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați; obiecte de mobilier aflate în chilii; cărți aflate în biblioteca mănăstirii; obiecte de cult; aproximativ trei tone de plante medicinale, depozitate în saci.

După ce au lichidat incendiul, pompierii au stabilit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind coșul de fum neprotejat termic față de un material combustibil, informează ISU Neamț.

 

Foto: ISU Neamț

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0