Incendiu de vegetație uscată în comuna Bozieni

Incendiu de vegetație uscată în comuna Bozieni

Dimensiune text

 

 

Salvatorii nemțeni au fost solicitați să intervină pe parcursul zilei de joi, 7 martie, pentru localizarea și lichidarea a trei incendii de vegetație.

În jurul orei 19:14, Detașamentul de Pompieri Roman – punctul de lucru Poienari a fost solicitat să intervină în comuna Bozieni, satul Crăiești, unde au ars aproximativ 10.000 de metri pătrați vegetație uscată. Pompierii au fost sprijiniți în lupta cu flăcările și de voluntarii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Oniceni, cu autospeciala din dotare, și voluntari din cadrul SVSU Bozieni. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform ISU Neamț, focul deschis în spaţii deschise.

Alte două incendii similare au avut loc, joi, în municipiul Piatra Neamț, unul pe strada Muncii, unde au ars aproximativ 1.500 metri de pătrați vegetație uscată, cauza probabilă de producere a incendiului fiind fumatul în locuri nepermise, celălalt pe strada 1 Decembrie 1918, unde au ars aproximativ 10.000 de metri pătrați, cauza probabilă a incendiului fiind focul deschis în spaţii deschise.

Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

– utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;

– realizarea arderii doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;

– supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului, după terminarea activităţii;

– utilizarea focului deschis la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie (gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc.), respectiv de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc.) este interzisă;

– asigurarea mijloacelor tehnice pentru stingerea de îndată a focului (rezervor cu apă, găleţi, lopată, sapă, cazma), atunci când acesta scapă de sub control;

– responsabilizarea adulţilor în ceea ce priveşte jocul copiilor cu focul şi accesul acestora la sursele de foc (chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz, etc).

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0