Încă unul dintre autorii jafului de 2,2 milioane de lei asupra maşinii Poştei a ajuns după gratii

Încă unul dintre autorii jafului de 2,2 milioane de lei asupra maşinii Poştei a ajuns după gratii

Dimensiune text

 

arest catuse inchisoareJoi, 22 septembrie, poliţiştii au depistat un bărbat urmărit internaţional, membru al unei grupări infracţionale organizate, condamnat la nouă ani închisoare pentru tâlhărie calificată, după ce, alături de alţi complici, a jefuit, în 2013, pe teritoriul comunei Bîrgăoani din judeţul Neamţ, o autospecială aparţinând Poştei Române.

Joi, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au depistat, în municipiul Iaşi, un bărbat de 28 de ani, din comuna Mirosloveşti, urmărit internaţional. Pe numele acestuia, Tribunalul Neamţ a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de nouă ani, pentru comiterea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată.

„Acesta, la data de 16 mai 2013, în jurul orei 07.30, împreună cu alţi complici, organizaţi într-o grupare infracţională, având feţele acoperite cu cagule şi folosind pistoale, au blocat în trafic, în zona comunei Bîrgăoani, din judeţul Neamţ, o autospecială aparţinând Poştei Române. I-au imobilizat pe cei doi însoţitori ai transportului, închizându-i în interiorul maşinii, şi au sustras doi saci cu bani. Prejudiciul creat a fost de 2.234.000 de lei. În activitatea organizată pentru prinderea bărbatului au fost angrenaţi luptători ai Serviciilor Acţiuni Speciale din Iaşi şi Vaslui. Acţiunea a benificiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, precizează un comunicat al Poliţiei Române. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi, în vederea executării pedepsei.

Jaf ca-n filme

Pe 20 iulie, Curtea de Apel Bacău a dat sentinţa definitivă în dosarul celor care au atacat o maşină a Poştei, în zona comunei Bîrgăoani, iar apoi au atacat schituri mănăstireşti. În total, autorii au primit peste 100 de ani de închisoare. În plus, ei au de returnat banii Poştei Române. Tot pe 20 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea faţă de trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani, toţi din Piatra Neamţ. Doi dintre aceştia au fost căutaţi şi depistaţi la domiciliu, fiind preluaţi pentru a fi încarceraţi, iar al treilea s-a prezentat la sediul Poliţiei. Aceştia au fost condamnaţi la închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, violare de domiciliu şi aderare la un grup infracţional organizat.

Jaful asupra maşinii Poştei a avut loc pe data 16 mai 2013, vizată fiind o maşină a Poştei Române care transporta pensiile pentru locuitorii din zona Romanului. Maşina a fost atacată din două direcţii, în localitatea Bîrgăoani, după ce două autovehicule, în care se aflau patru persoane, dintre care una înarmată cu un pistol – conform declaraţiilor celor doi angajaţi ai Poştei aflaţi în maşina jefuită – au blocat autoturismul pe traseu. Hoţii, care purtau cagule, au furat o sumă de bani, iar resturile bunurilor le-au abandonat. În maşină se mai aflau saci cu alte bunuri şi scrisori. Cei doi angajaţi ai Poştei nu au suferit vătămări corporale grave, unul dintre ei având doar leziuni în zona gurii. La momentul jafului, cei doi angajaţi erau dotaţi doar cu un spray lacrimogen, iar maşina cu care făceau transportul era o Dacie „papuc” de generaţie veche.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0