Prima paginăSocial

Încă un premiu pentru școala romanvodistă de Chimie, la Olimpiada națională

Încă un premiu pentru școala romanvodistă de Chimie, la Olimpiada națională

Dimensiune text

 

 

În perioada 21 – 25 martie s-a desfășurat a 53-a ediție a Olimpiadei Naționale de Chimie, gazdă fiind municipiul Constanța, competiție la care au participat 350 de elevi de la clasele VIII – XII din țară.

Lotul județului Neamț pentru etapa națională a Olimpiadei de Chimie a avut în componență 11 elevi de clasele VIII – XI. „Șapte dintre ei au confirmat, prin rezultatele finale – după două probe, teoretică și practică – cu peste 50 de puncte obținute, buna și temeinica pregătire realizată cu profesorul pregătitor și individual, în răgazul dintre etapa județeană și debutul competiției naționale. De remarcat rezultatele înregistrate de elevii clasei a X-a – unde a fost participarea numerică cea mai mare, de 85 de elevi: trei eleve din județul Neamț au obținut mențiuni MEN și mențiuni speciale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Dintre elevii din județul Neamț participanți la Olimpiada Națională de Chimie, trei s-au numărat printre premianți. Ioana Ana-Maria Leancă, elevă a Colegiului Național „Roman-Vodă” (profesor pregătitor Crenguța Burlacu) s-a clasat a 19-a în concursul elevilor de clasa a X-a și a primit Mențiune specială. Elena Filip Muraru, elevă la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț (profesor pregătitor Florica Ionică), s-a clasat a zecea în concursul elevilor de clasa a X-a și a primit Mențiune din partea Ministerului Educației Naționale. Ana-Maria Moroșanu, elevă a Colegiului Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț, s-a clasat a 40-a în concursul elevilor de clasa a X-a și a primit Mențiune specială.

Alte două eleve ale Colegiului Național „Roman-Vodă” au făcut parte din lotul județului Neamț pentru Olimpiada Națională de Chimie: Georgiana Alecsia Fărcășel (profesor pregătitor Cristina Cobzaru) s-a clasat a 73-a, din 89 de concurenți, în competiția rezervată elevilor de clasa a VIII-a, iar Andreea Grigoraș (profesor pregătitor Aurica Enescu) s-a clasat a 39-a, din 60 de concurenți, în competiția rezervată elevilor de clasa a IX-a.

„Indiferent de rezultate, considerăm că toți elevii noștri sunt învingători și merită din plin aprecierile noastre și felicitări multiple pentru comportament, aceleași gânduri bune profesorilor pregătitori și părinților care i-au susținut și încurajat”, au mai transmis reprezentanții ISJ Neamț.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0