Încă un pas pentru construirea sensului giratoriu de la Dedeman

Încă un pas pentru construirea sensului giratoriu de la Dedeman

 

dedeman sens giratoriuȘansele pentru ca lucrările de construire a sensului giratoriu de la Dedeman să înceapă în această vară cresc considerabil, odată cu introducerea planului urbanistic zonal spre aprobare în ședința de Consiliu Local de vineri, 13 mai. Despre intenția de a construi acest sens giratoriu se vorbește încă din 2013.

Sensul giratoriu ar urma să fie amenajat la intersecţia DN2 (E85) cu strada Plopilor, terenurile necesare, inclusiv cele private, fiind donate de proprietari în scopul construirii acestui obiectiv ce are ca principal scop diminuarea accidentelor rutiere.

Dacă și consilierii locali vor aviza planul urbanistic zonal, lucrarea va fi scoasă la licitație și, în termen de două luni, dacă nu vor fi contestații, va începe construcția. Conform estimărilor făcute de autoritățile locale, costurile acestei lucrări depășesc 1,5 milioane de lei, și vor dura cel puțin trei luni.

Investiția s-a născut greu, în primă fază ea fiind propusă a se realiza în parteneriat cu administrația din Cordun, dar aceasta din urmă a refuzat colaborarea, astfel încât soluția a venit din partea cetățenilor și firmelor care dețin în zonă terenuri și care au înțeles importanța acestei investiții. Pe lângă fluidizarea traficului și diminuarea numărului de accidente din zonă, sensul giratoriu va veni și în sprijinul firmei de salubrizare care va trebui să transporte deșeurile înspre și dinspre stația de transfer construită pe strada Plopilor, lângă Cersanit.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0