Încă un hoț de mașini fără permis la volan. Tânărul, aflat sub influența alcoolului, a făcut un accident la Onișcani

Încă un hoț de mașini fără permis la volan. Tânărul, aflat sub influența alcoolului, a făcut un accident la Onișcani

 

Un tânăr în vârstă de 23 de ani este cercetat de polițiști după ce a furat un autoturism, s-a urcat băut la volan și fără permis, fiind apoi implicat într-un grav accident de circulație.

Vineri, 17 noiembrie, în jurul orei 20.30, un tânăr de 23 de ani, din Bahna, în timp ce conducea un autoturism, fără permis de conducere, în localitatea Onişcani, pe fondul consumului de alcool şi al vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un podeţ din beton. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a tânărului de 23 de ani.

Din verificări s-a stabilit că tânărul ar fi sustras autovehiculul din faţa unui depozit de pavele din comuna Bahna. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău, pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă şi furt”, informează un comunicat al IPJ Bacău.

Al treilea caz într-o săptămână

Este al treilea caz în decurs de o săptămână în care un tânăr din Neamț fură un autoturism și iese cu el la plimbare, fără să aibă permis de conducere. Luni, 13 noiembrie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat și reținut un tânăr de 18 ani, din Trifești, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt în scop de folosință și conducere fără permis de conducere. Tânărul este cercetat pentru faptul că, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, ar fi sustras un autoturism din fața locuinței persoanei vătămate, profitând de faptul că a găsit vehiculul neasigurat și cu cheile de rezervă în torpedoul mașinii. Totodată s-a stabilit că tânărul, deși nu deținea permis de conducere, a condus autoturismul pe o distantă de aproximativ 8 – 9 kilometri și l-a abandonat pe partea dreapta a DJ 157, direcţia de deplasare Roman – Trifeşti. Polițiștii au reținut tânărul 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 spre 19 noiembrie, un tânăr de 16 ani, din Petricani, a fost depistat în Roman, la volanul unui autoturism Audi A6. Polițiștii au stabilit că tânărul furase nu mai puțin de șase autoturisme în aceeași noapte.

Recomandări ale polițiștilor

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt, poliţiştii fac următoarele recomandări:
– parcați-vă mașina într-un loc iluminat și vizibil;
– verificați dacă portierele sunt asigurate atunci când plecați din autoturism;
– nu lăsați cheile în contact chiar dacă intenționați să o faceți pentru scurt timp;
– asigurați autoturismul chiar dacă lipsiți din el doar câteva minute;
– nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare sau tentante (telefoane, borsete, genți, obiecte de îmbrăcăminte);
– evitați să păstrați în autoturism actele de identitate, permisul de conducere, chei sau orice alte acte;
– controlați, înainte de a pleca de la mașină, dacă roată de rezervă și sistemul de închidere al portbagajului sunt asigurate corespunzător;
– dotați autoturismul dumneavoastră cu un sistem de alarmă;
– sistemul de blocare al axului volanului este un mijloc de descurajare a hoților de automobile;
– nu cumpărați componente de autoturism de la persoane necunoscute, chiar dacă acestea sunt oferite la prețuri derizorii – ar putea proveni din furturi;
– asigurarea autoturismului dumneavoastră la o societate de profil poate acoperi pagubele dumneavoastră în caz de avariere sau distrugere a autoturismului provocate de accidente rutiere, furt, etc.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0