Încă trei incompatibili în județul Neamț

Încă trei incompatibili în județul Neamț

 

ANI Agentia nationala de Integritate logo siglaAgenția Națională de Integritate (ANI) a comunicat miercuri, 19 octombrie, că constatat starea de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a 21 foști și actuali aleși locali, printre care se numără și trei nemțeni.

Printre cei găsiți incompatibili se numără Vasile Alexandroaia, primar al comunei Grințieș. ANI spune că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, „în perioada deținerii funcției de primar, a desfășurat (în perioada iunie 2012 – iunie 2016) activități remunerate în calitate de medic veterinar titular al Cabinetului Medical Veterinar Individual «Dr. Alexandroaia Vasile» și desfășoară activități remunerate în calitate de medic veterinar – asociat la S.C. Mattiax Grin S.R.L. (societate comercială având ca domeniu principal de activitate «activități veterinare»)”, se arată în comunicatul ANI.

Tot în stare de incompatibilitate a fost găsit și Neculai Nastasia, actual viceprimar și fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Negrești. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local 2012 – 2016, întrucât societatea comercială Nastazetu Serv S.R.L. (la care persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic) a încheiat două contracte de prestări servicii cu Școala Gimnazială «Dumitru Almaș» Negrești și trei contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria Comunei Negrești (achiziții directe de bunuri efectuate de primărie pe bază de facturi) în valoare totală de 4.347,83 lei, încălcând astfel dispozițiile art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se mai arată în comunicatul ANI.

Ultimul găsit pe această listă incompatibil este Gabriel Văduva, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Dochia, inspectorii ANI considerând că se află în această situație întrucât S.C. Gambrinus Trans S.R.L, societate în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a emis facturi fiscale către Primăria comunei Dochia, judeţul Neamț, în baza cărora a furnizat produse în valoare de 2.166,90 lei, încălcând astfel dispozițiile art. 90, alin. (1), coroborat cu art. 92, alin. (1) din Legea 161/2003. Gabriel Văduva a fost găsit și în conflict de interese administrativ, deoarece „în perioada deţinerii calităţii de consilier local, a participat și a votat Hotărârea Consiliului Local Dochia, iar ulterior a încheiat cu Primăria Comunei Dochia, județul Neamț contractul de închiriere pășune în suprafață de 4 ha”.

Toți cei trei au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. Numărul aleșilor locali în cazul cărora Agenția Națională de Integritate a constatat incidente de integritate în cursul acestui an este de 254 aleși locali.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0