Prima paginăSocial

Încă o săptămână de vreme rea. Cod galben de averse și vijelii până joi dimineață

Încă o săptămână de vreme rea. Cod galben de averse și vijelii până joi dimineață

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat luni avertizările emise la finalul săptămânii, prelungind din nou intervalul până la care țara noastră va fi afectată de vreme rea, până joi dimineață.

Astfel, în intervalul luni, 15 iunie, ora 10:00 – marți, 16 iunie, ora 10:00 (COD GALBEN), în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

De asemenea, în după-amiaza zilei de luni și în prima parte a nopții de luni spre marți – în intervalul luni, 15 iunie, ora 13:00 – marți, 16 iunie, ora 03:00 – COD PORTOCALIU –, în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50 – 80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70 – 80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Tot luni a fost emisă o nouă atenționare de tip COD GALBEN pentru intervalul marți, 16 iunie, ora 10:00 – joi, 18 iunie, ora 10:00, vizând instabilitate atmosferică temporar accentuată.  Conform meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

Administraţia Naţională de Meteorologie atrage atenția că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii și că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0