Prima paginăActualitateRoman

Încă o încercare pentru Clubul Copiilor

Dimensiune text

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ, Viorel Stan, face, din nou, demersuri pentru ca Ministerul Educaţiei să aloce fonduri în vederea finalizării lucrărilor la noul sediu al Clubului Copiilor Roman. „Ne preocupă finalizarea acestei investiţii şi dorim ca obiectivul să fie terminat şi dat în folosinţă cât mai curând posibil. Săptămâna aceasta voi avea o discuţie la minister în acest sens şi sper ca rezultatul să fie favorabil”, a afirmat Viorel Stan, inspectorul general al ISJ Neamţ.

Clădirea care va avea destinaţia de Club al Copiilor, fost corp al Școlii nr. 2, a avut parte de lucrări de consolidare, în perioada 1996 – 1998. În 2008, Clubul a fost nevoit să-şi găsească un alt spaţiu în care să-şi desfăşoare activitatea, după ce noii proprietari ai clădirii de pe strada Cuza Vodă, Arhiepiscopia Armenilor din Bucureşti, au mărit chiria lunară de 30 de ori.

De atunci, gazdă a fost Școala Roman Muşat, din cartierul Favorit, dar reprezentanţii Clubului tot mai speră la un sediu al lor. Din 1996 şi până acum, în clădirea de pe strada Sucedava s-au investit aproximativ trei milioane de lei, inclusiv lucrările de consolidare din anii ’90. Pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie de 700.000 de lei. „Problema, din ce am înţeles, ar fi aceea că proiectantul doreşte realizarea unui perete tip cortină. Acel perete este prevăzut în proiect, dar este destul de scump şi am înţeles că dirigintele de şantier ar fi venit cu o soluţie, însă proiectantul doreşte neapărat ca acest element să fie realizat. Va trebui să discut cu dirigintele de şantier, cu reprezentanţii ISJ Neamţ şi, evident, cu reprezentanţii firmei de proiectare”, a afirmat Ilie Boloca, directorul Clubului Copiilor Roman.

La Clubul Copiilor Roman sunt înscrişi aproximativ 1.400 de copii din Roman şi localităţile arondate.

COMENTARII

WORDPRESS: 0