Încă o femeie din Horia a murit din cauza gripei

Încă o femeie din Horia a murit din cauza gripei

Dimensiune text

 

 

Direcția de Sănătate Publică Neamț a anunțat miercuri că gripa a mai făcut o victimă în județul Neamț, a treia în această iarnă.

Conform DSP Neamț, la Spitalul Municipal de Urgență Roman s-a prezentat, în data de 11 februarie, o pacientă în vârstă de 83 de ani, din Horia, cu febră, frisoane, artralgii, tuse productivă, mialgii, curbatura și stare generala alterată, fiind internată în secția Boli Infecțioase, cu gripă, insuficiență respiratorie acută și pancitopenie.

„Pacienta nu a fost vaccinată antigripal și era în evidență cu  diabet zaharat tip 2 și pancitopenie. În urma tratamentului instituit, simptomatic și antiviral, evoluția a fost nefavorabilă, cu deces în data de 28 februarie. Pacienta a fost confirmată cu virus gripal tip A,H1pdm09”, precizează comunicatul DSP Neamț.

Este a treia persoană din județul Neamț care a murit din cauza gripei în această lună. Pe 5 februarie, o fetiță de opt ani, din comuna Valea Ursului, a murit din cauza gripei, aceasta având condiții medicale preexistente (epilepsie în tratament, sindrom Down plurimalformativ, encefalopatie infantilă cronică), nefiind vaccinată antigripal. Sâmbătă, 24 februarie, o altă femeie din Horia, în vârstă de 45 de ani, a murit din cauza gripei, ea nefiind vaccinată antigripal și fiind în evidența medicilor cu diabet zaharat și insuficiență renală cronică. Ambele au fost confirmate cu virus gripal de tipul A,H1pdm09.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, numărul total al deceselor din țară din cauza gripei a ajuns în această iarnă la 68.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0