Prima paginăEconomie

Încă nouă proiecte europene ale Romanului intră în evaluare pentru finanțare

Încă nouă proiecte europene ale Romanului intră în evaluare pentru finanțare

Dimensiune text

 

În conferința de presă săptămânală de miercuri, 5 februarie, primarul Lucian Micu a anunțat că a primit informația oficială conform căreia cele opt proiecte europene depuse în anii anteriori vor intra în evaluare, iar un al nouălea a fost depus la finele lunii ianuarie. Estimativ, cu tot cu cele zece proiecte europene deja aflate în derulare, Romanul a atras fonduri de aproape 34 milioane de euro.

Cele mai multe dintre proiectele care vor intra în evaluare în perioada următoare vizează refacerea infrastructurii educaționale, dar părți din proiecte au în vedere și reabilitarea infrastructurii rutiere. „În ultimii trei ani am depus 18 proiecte europene, am semnat deja contractele de finanțare pentru zece dintre ele și avem semnale favorabile și pentru celelalte opt. Acești bani europeni înseamnă investiții importante, care vor crește calitatea vieții în Roman”, a declarat primarul Lucian Micu.

Printre proiectele europene ce vor intra în evaluare se numără cel de reabilitare, modernizare și echipare a Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, construirea unei grădinițe în cartierul Favorit, reabilitarea, modernizarea și echiparea Școlii „Sergiu Celibidache”, reabilitarea, modernizarea și echiparea corpului D al Colegiului Național „Romand-Vodă”, construirea și dotarea corpului B și a sălii de sport de la Școala „Costache Negri”, reabilitarea, modernizarea și extinderea Școlii „Carol I” și modernizarea străzilor din cartierul Bălcescu, modernizarea clădirilor din Strada Fabricii, modernizarea și dotarea Centrului Multicultural „Unirea”.

La acestea se adaugă un alt proiect, de aproape un milion de euro, depus la începutul acestui an, ce-și propune continuarea simplificării procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni – gestiunea nomenclaturii stradale prin intermediul unei soluții informatice geospațiale, gestionarea activității de eliberare certificate de urbanism, autorizații de construire/desființare, disciplina în construcții, gestionarea activității de eliberare aviz comisie tehnică, gestionarea activității de urmărire a lucrărilor de construcții și aplicarea sancțiunilor, gestionarea activității de notare/radiere a construcțiilor în Cartea Funciară, gestionarea activității de eliberare adeverințelor de intravilan, gestionarea activității de eliberare adeverințelor de punere în posesie pe Legea 18, gestionarea patrimoniului din domeniul public și privat, inclusiv parcări, fluxurile de lucru ale compartimentului de spații verzi și gestiune integrată a bugetului, contabilității, taxelor și impozitelor, investițiilor și a patrimoniului. În plus, șapte unități de învățământ vor beneficia de o platformă de management educațional, inclusiv posibilitatea ca în școli să se implementeze catalogul electronic.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Vasile Tudorachi 10 luni

    Proiecte de mare importanta sociala si educationala. Sa fie bugetate si duse la indeplinire.

  • Daniela 9 luni

    Strada Mihai Viteazu ati modernizat.o doar pe jumatate,trotuarele din zona caselor de 50 de ani nu.s refacute,mai asteptam vreo 10 de.acum incolo??De ani buni circulam pe langa ele caci altfel iti strici incaltamintea in cateva zile..Mii de sesizari am facut toti proprietarii caselor din cartier ani de.a randul degeaba…ce trebuie sa mai facem ca sa luati masuri?Poate rezolva problema viitorul primar?!Noi traim cu speranta…