Prima paginăSanatate

Încă două centre de vaccinare anti COVID-19 în județul Neamț, cu vaccin Moderna

Încă două centre de vaccinare anti COVID-19 în județul Neamț, cu vaccin Moderna

Dimensiune text

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a anunțat miercuri că, începând de azi, 10 martie, este disponibilă programarea la vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul produs de compania Moderna, în două noi centre de vaccinare deschise în județul Neamț: unul în Roznov, strada Tineretului, nr. 658 – Școala de artă și meserii; celălalt în Răucești, strada Principală, nr. 59 – Sala de sport stadion.

Procesul de vaccinare va începe din data de 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui centru este de 60 de persoane pe zi. Astfel, în aceste cabinete se pot vaccina zilnic 120 de persoane.

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt: individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro .

„Vaccinul Moderna este un vaccin pentru prevenirea COVID-19 și conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) care cuprinde instrucțiuni pentru producerea unei proteine din SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Vaccinul Moderna nu conține virusul în sine și nu poate cauza COVID-19. Vaccinul Moderna se administrează persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani sub formă de două injecții, de obicei în mușchiul din partea superioară a brațului, la interval de 28 de zile”, arată reprezentanții DSP Neamț.

Până acum, în județ fuseseră deschise 15 centre de vaccinare, la care se vaccinaseră, până la finalul săptămânii trecute, 16.757 de persoane.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0