Înalta Curte a decis: Elena Udrea, 30 de zile după gratii

Dimensiune text

Cererea de arestare preventivă a Elenei Udrea s-a judecat miercuri, 11 februarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Înalta Curte a decis că Elena Udrea va sta în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă și va fi atacată de avocații acesteia.

Deputatul de Roman şi Ion Creangă Elena Udrea a fost reţinută, marţi, 10 februarie, pentru 24 de ore, în dosarul Microsoft. Procurorii o acuză de „trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea), trafic de influenţă (fapte în legătură cu derularea contractului e-România), trafic de influenţă (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro) şi spălare de bani”, se arată într-un comuncat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Elena Udrea a părăsit sediul DNA marţi, 10 februarie, aproape de miezul nopţii. Deputatul a fost audiat de procurorii DNA la solicitarea avocaţilor şi a stat la audieri aproape 12 ore. Umrărirea penală şi reţinerea Elenei Udrea au fost posibile după votul exprimat, în plen, de colegii acesteia din Camera Deputaţilor. Parlamentarii au votat cu o largă majoritate încuviinţarea celor şase cereri de urmărie penală şi de arest preventiv. În dosarul Microsoft, procurorii au cerut urmărirea penală pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, reţinere şi arestare preventivă şi arestare preventivă, prin înlocuirea măsurii controlului judiciar. În dosarul Gala Bute, procurorii au cerut urmărirea penală pentru abuz în seviciu, urmărirea penală pentru luare de mită şi încuviinţare a arestării preventive.
Marți, la ieşirea din sediul DNA, parlamentarul  a spus: „Poţi pune cătuşe Elenei Udrea. Nu poţi pune cătuşe adevărului”. În momentul în care a ajuns la arestul Poliţiei Capitalei şi a coborât din maşină, Udrea nu mai avea cătuşe, ea fiind văzută cum a închis portiera. Din acest motiv, procurorii au dispus cercetări, pentru a se afla dacă poliţistul care a însoţit-o de la sediul DNA la Arestul Capitalei a respectat regulamentul.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • pedro 5 ani

    Parandaratul de 10% din fiecare contract cu fonduri europene ar fi ajuns la coana joitica !!Oare o fi luat si din proiectele romascane:microhidrocentrala,PIDU,parculete et comp.!!!