În trei zile, sute de şoferi au luat amendă, 376 pentru viteză

În trei zile, sute de şoferi au luat amendă, 376 pentru viteză

Zeci de pescari amendați de jandarmi, de Paști
Amenzi de zeci de mii de lei pentru firme din domeniul exploatării lemnului
De anul viitor, taxele locale cresc cu 16%

 

radarPentru reducerea riscului rutier, poliţiştii din cadrul structurilor de poliţie rutieră, împreună cu cei de ordine publică, au acţionat în perioada 2 – 4 septembrie, pe principalele drumuri cu risc de producere a accidentelor de pe raza judeţului Neamţ, folosind toate aparatele radar din dotare, inclusiv aparate radar neinscripţionate.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 685 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 81.235 lei, dintre care 376 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost sancţionaţi 58 de pietoni, 45 de biciclişti şi 32 de conducători de vehicule cu tracţiune animală. De asemenea, au fost reţinute 24 de permise de conducere (dintre care 11 pentru viteză, trei pentru depăşire, iar două neoprire la semnal), au fost retrase cinci certificate de înmatriculare şi au fost constatate trei infracţiuni la regimul circulaţiei.

„În acest interval nu s-au produs accidente de circulaţie mortale, însă au avut loc zece evenimente rutiere, soldate cu patru persoane rănite grav şi opt persoane rănite uşor. Cauzele producerii evenimentelor au fost reprezentate de adormire la volan (4), abateri biciclişti (2), abateri căruţaşi (1) şi abateri pietoni (1). Dintre cele patru accidente produse în rândul pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor, în trei cazuri au fost înregistrate valori ridicate ale alcoolemiei. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!