În trei zile, 36 de permise reținute

Dimensiune text

În perioada 8 – 10 iunie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și a faptelor avînd drept cauză concurentă consumul de băuturi alcoolice, precum și pentru verificarea legalității conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculate în alte state. Polițiștii au verificat peste 1.600 de autoturisme și aproape 800 de șoferi au fost amendați.

 

Astfel, pe parcursul desfășurării acțiunilor, au fost controlate 1.652 de autovehicule, din care 53 înmatriculate în alte state, fiind aplicate 765 de sancțiuni contravenționale, din care 381 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 14 pentru consum de alcool. De asemenea, au fost reținute 36 permise de conducere, din care 13 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime admise și 14 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, fiind constatate 12 infracțiuni la regimul circulației și două infracțiuni de altă natură.

Reamintim conducătorilor auto că limitele de viteză sînt 50 km/h în localități și 90 km/h în afara acestora, excepție făcînd drumul european DN2 (E85), unde limita de viteză în afara localității este de 100 km/h. Fapta conducătorului auto de a conduce un autovehicul prezentînd o concentrație alcoolică de pînă la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat este contravenție și se sancționează cu amendă de la 630 la 1.400 lei și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sînge constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani„, a afirmat subcomisar Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Serviciul Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză atît în localități, cît și în afara acestora și să nu conducă autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.COMENTARII

WORDPRESS: 0