În premieră, Olimpiadă națională găzduită de Roman și Horia

În premieră, Olimpiadă națională găzduită de Roman și Horia

 

Săptămâna viitoare, municipiul Roman și comuna Horia vor fi, pentru prima dată, gazde ale unei Olimpiade naționale, la care vor participa elevi și profesori din 32 de județe ale țării.

În anul școlar 2016-2017, județul Neamț are onoarea de a fi desemnat gazda etapei naționale a Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, pentru domeniile: Agricultură – cultura plantelor și Agricultură – creșterea animalelor. Olimpiada se va desfășura sub semnul personalității marcante a lui Ion Ionescu de la Brad, întemeietorul științei agricole românești, cunoscut pașoptist și membru de onoare al Academiei Române, născut la Roman.

Competiția se desfășoară în perioada 24 – 28 aprilie, în Roman și Horia, unde sunt așteptați 150 de elevi, profesori însoțitori și membri ai Comisiei Centrale. Elevii participanți vor susține o probă scrisă la Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman și o probă practică, ce se va desfășura la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Horia. Elevii și profesorii însoțitori, din 32 de județe ale țării, vor fi cazați la Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Agricultură va avea loc luni, 24 aprilie, ora 17, la sala de festivități a Colegiul Tehnic „Danubiana”, unde sunt așteptați reprezentanți ai autorităților județene și locale, precum și personalități ale învățământului universitar și preuniversitar agricol.

„Organizarea Olimpiadei Naționale de Agricultură s-a bucurat de sprijinul generos al Consiliului Județean Neamț, care a susținut financiar proiectul de parteneriat propus de Inspectoratul Școlar Județean Neamț pentru activitățile competiționale, dar și educative, culturale și de promovare a valorilor locale. Sponsorii care s-au implicat în organizarea olimpiadei sunt firme de prestigiu din domeniul agricol: Marsat SA Roman și Grupul de firme TCE Trei Brazi SA Piatra Neamț. Prin acest eveniment, ne dorim să consolidăm poziția remarcabilă pe care o are învățământul profesional și tehnic din județul Neamț pe plan național, prin numeroasele premii la olimpiadele de Tehnologii și prin multiplele manifestări științifice și metodice organizate aici de-a lungul anilor”, a afirmat inspectorul general al ISJ Neamț, Viorel Stan.

Olimpiadele școlare la disciplinele din aria curriculară Tehnologii sunt competiții care se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, cu aptitudini și interese speciale pentru domeniile tehnicii, precum și elevilor care au înclinații deosebite pentru studiul interdisciplinar al tehnologiei și științei, sprijinind formarea viitorilor specialiști în diferite domenii profesionale.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0