În Neamț, solicitările din lunile de vară pentru pașapoarte au crescut cu 20% față de anul trecut

În Neamț, solicitările din lunile de vară pentru pașapoarte au crescut cu 20% față de anul trecut

 

Peste 12.500 de pașapoarte simple electronice și temporare au fost eliberate în lunile de vară de către Serviciul Public Comunitar pentru Evidența Pașapoartelor Simple din subordinea Instituției Prefectului Neamț. Numărul acestora este mai mare cu aproape 20% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 50% mai mare față de lunile de vară din 2015, informează Prefectura Neamț.

„Am luat mai multe măsuri pentru ca timpul de așteptare la ghișee, dar și cel de eliberare a pașapoartelor să fie cât mai mic. Astfel, programul de lucru cu publicul a fost prelungit de luni până vineri în intervalul orar 7.30 – 16.30, iar sâmbăta s-a lucrat intern pentru procesarea documentelor. De asemenea, a fost distribuită activitatea de eliberare a pașapoartelor simple electronice și temporare la întreg personalul serviciului. Totodată, a fost prelungit programul de lucru cu o oră pe toată durata lunii august. Cred că cel mai important este faptul că au fost situații singulare în care au fost raportate pentru a doua zi solicitările de depunere a dosarelor. Vreau să le mulțumesc tuturor angajaților acestui serviciu pentru profesionalismul cu care au acționat în această perioadă de vârf”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Astfel, pe parcursul lunilor iunie, iulie și august 2017 au fost eliberate 12.637, pașapoarte față de 10.997, câte au fost eliberate în perioada similară a anului 2016. Astfel, se constată un plus de 1.640 pașapoarte eliberate, ceea ce înseamnă o creștere cu aproape 20%.

În iunie, iulie și august 2015 au fost eliberate 8.526 de pașapoarte. Astfel, anul acesta au fost eliberate în aceeași perioadă cu 4.111 pașapoarte mai multe față de perioada similară a anului 2015, deci o creștere cu aproape 50% a numărului de documente de călătorie.

Pe parcursul celor opt luni ale anului 2017 au fost eliberate 25.634 de pașapoarte, o creștere cu 25,6% față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost eliberate 20.407 pașapoarte.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0