În magazine se vinde salam expirat şi plin de apă

Dimensiune text

În perioada 24 noiembrie – 10 decembrie, personalul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Neamţ a controlat produsele din carne aflate la comercializare. Printre principalele abateri constatate se află: comercializarea produselor din carne ce prezentau caracteristici organoleptice şi fizico-chimice neconforme; neîncadrarea în parametrii fizico-chimici impuşi (neîncadrarea în conţinutul minim de proteine totale impuse de legislaţie, sau prezentau conţinutul de umiditate depăşit faţă de valorile impuse de lege); comercializarea de produse din carne expirate; lipsa informaţiilor obligatorii care să permită consumatorilor alegerea produselor; lipsa afişării preţurilor.
La comercianţii din judeţul Neamţ au fost descoperite mai multe produse care erau expirate. De exemplu, s-au găsit salam cu şuncă, salam ardelenesc, salam de casă şi guşă afumată la care data durabilităţii minimale era depăşită de trei până la 30 de zile şi şuncă presată de pui care era expirată de 12 zile. La alte produse, cum ar ciolan afumat, kaiser, slănină afumată, coaste afumate sau cârnaţi afumaţi de vită şi porc, s-a constatat lipsa etichetelor cu elemente de identificare-caracterizare.

O altă neregulă descoperită de comisarii CJPC Neamţ a fost lipsa sintagmei „în limita stocului disponibil” de pe unele produse aflate la promoţie sau lipsa afişării perioadei în care se practica oferta.

Pentru toate abaterile constatate, comisarii CJPC Neamţ au aplicat avertismente şi sancţiuni contravenţionale.COMENTARII

WORDPRESS: 0