Prima paginăActualitateRoman

În aşteptarea „stranierilor” se caută soluţii pentru fluidizarea traficului din oraş

Dimensiune text

Traficul din Roman se aglomerează de la un an la altul. Administraţia locală caută soluţii pentru fluidizarea circulaţiei.

Mai mulţi şoferi romaşcani au adus în atenţia Ziarului de Roman un aspect mai puţin plăcut din viaţa cotidiană a municipiului. Este vorba despre modul în care se circulă prin oraş, pe arterele principale. De mai bine de o lună, pe mai multe străzi din Roman se circulă cu dificultate sau nu se circulă deloc, din cauza lucrărilor. Iar pe cele pe care se poate merge, şoferii se simt deranjaţi de faptul că ritmul le este încetinit de maşinile şcolilor de şoferi, conduse de cursanţi temători şi fără experienţă.

Situaţia traseelor pe care circulă maşinile şcolilor de şoferi a fost reglementată prin hotărâre de Consiliu Local. Doar că această hotărâre a fost adoptată de legislativul local la începutul anului 2007, iar în şapte ani numărul maşinilor din oraş şi numărul celor care tranzitează Roman s-au mărit considerabil.

Conform hotărârii de Consiliu Local din 2007, „de luni până vineri, între orele 6.00 şi 18.00, practica celor care urmează cursurile unei şcoli de şoferi nu poate fi făcută pe următoarele trasee şi străzi: bulevardul Roman Muşat – strada Nicolae Titulescu – strada Rahovei (n.red. – acum, cele trei străzi se numesc bulevardul Roman Muşat), strada Cuza Vodă, strada Bogdan Dragoş (segmentul de drum între intersecţia cu strada Nicolae Titulescu şi intersecţia cu strada Tineretului), strada Parcului, strada Martir Horia, strada Eroilor, strada Dr. Koch, strada Roman Vodă, strada 22 Decembrie şi strada Aviatorilor”.

Situaţia se va putea schimba tot cu aprobarea legislativului local. „Este, într-adevăr, o perioadă mai dificilă din punct de vedere al circulaţiei rutiere. Avem multe lucrări în oraş. Acestea sunt absolut necesare şi vor aduce beneficii romaşcanilor, dar, deocamdată, produc disconfort. În plus, vara se întorc în ţară, în concediu, foarte mulţi cetăţeni care sunt plecaţi la muncă în străinătate în restul anului, iar asta înseamnă că va fi şi mai multă aglomeraţie. Voi cere Direcţiei de infrastructură rutieră şi transport să analizeze situaţia şi să găsească o soluţie”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • sam 7 ani

  Dl,primar introduceti munca in doua schimburi si simbete lucratoare la toate lucrarile .
  pentru fluidizare circulatiei introduceti sensuri unice pe toate stradutele si aleile dintre blocuri.

 • Aura 7 ani

  Cum se poate intra la Kaufland din sensul giratoriu, respectand semnele de circulatie? Avem „accesul interzis” daca venim din sensul giratoriu, iar daca trecem de sensul giratoriu si mergem usor spre piata,inainte de prima trecere de pietoni avem „interzis a vira la stanga”.Cum o fi corect?????

 • Ovidiu 7 ani

  Normal ca se circula greu cand nu apuci sa cuplezi a 3-a ca la 10 metri ai un limitator de viteza. S-a ingreunat circulatia de un an de zile? Nu cumva erau mai putine limitatoare acum un an de zile?

 • marcy 7 ani

  Ce spuneti ca din 2007 nu circula masini de scoala prin centru sau pe strazile citate mai sus? Ca ele toate trec pe acolo. Si spune cineva ceva, sau se ia vreo masura? Va spun ca nu, pentru ca nu stie nimeni de asa ceva si nu e interesat. Si va spun ca sunt multi instructori care nici nu stiu de asta. A.R.

 • dana 7 ani

  D-le Primar, va rugam sa gasiti o solutie pentru traficul de pe Cuza Voda, e zgomot si noaptea de la masini,motociclete, etc si locatarii nu pot sta cu geamurile deschise cand afara sunt 30grade. Solutia ar fi un singur sens de circulatie, asa ati promis, ca atunci cand tronsonul de pe Stefan cel Maree gata, se va circula pe un singur sens.Cu multumiri