În aprilie, tomografii gratuite doar la Urgenţe

Dimensiune text

Din lipsă de fonduri, luna următoare, la Spitalul Roman se vor putea face tomografii gratuite numai pacienţilor care vin la Centrul de Primiri Urgenţe.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a anunţat că, în luna aprilie, din cauza lipsei de fonduri, nu se vor mai putea efectua tomografii pe banii spitalului decât pentru pacienţii care sunt aduşi la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU). Această situaţia a intervenit din cauza faptului că în luna martie s-a depăşit cu mult bugetul lunar pentru tomografiile efectuate atât la CPU, cât şi în celelalte secţii ale spitalului.

„Am analizat situaţia fondurilor alocate din bugetul spitalului pentru efectuarea tomografiilor şi am observat că pe secţiile din spital s-a cheltuit, în luna martie, până la data de 26, suma de 14.155 de lei, iar 11.192 de lei au costat tomografiile de la CPU. Asta arată că s-au depăşit cu aproximativ 8.000 de lei fondurile lunare pentru acest examen medical. Din acest motiv, acea sumă, cu care s-a depăşit bugetul, va fi scăzută din bugetul pentru tomografii pe luna aprilie, care era tot de 18.000 de lei. Aşadar, suma alocată pentru luna următoare va fi doar de 10.000 de lei şi am hotărât că va fi repartizată numai pentru CPU”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.

Ceilalţi pacienţi din spital care vor avea nevoie de o tomografie vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar. Costul unui astfel de examen medical poate ajunge la 450 de lei.COMENTARII

WORDPRESS: 0