Prima paginăActualitateRural

Împuşcat de polițist

Dimensiune text

Un bărbat din Oniceni a fost împușcat în umăr din cauză că a amenințat doi polițiști cu toporul. Acesta fusese depistat la volanul unei mașini, deși nu avea permis auto.

 

Un bărbat de 32 de ani, din comuna Oniceni, a fost împușcat, marți dimineață, de polițiști din cadrul Postului de Poliție din comună. Localnicul a făcut cunoștință cu gloanțele din cauză că a vrut să-i lovească pe oamenii legii cu toporul, din fuga calului. Evenimentul a avut loc marți dimineață, în jurul orei 9.37. Cei doi polițiști patrulau pe drumul județean159 și au observat un autoturism condus de Cristinel B., despre care agenții știau că nu are permis de conducere.

”Poliţiştii au pornit semnalele luminoase ale autospecialei şi au efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului. De la volanul autoturismului a coborât Cristinel B., care a devenit violent, împingând şi ameninţând poliţistul care a încercat să îl legitimeze. Poliţistul l-a imobilizat pe Cristinel B., moment în care din autoturism a coborât, de pe scaunul din dreapta faţă, un bărbat de 42 ani, care l-a agresat fizic pe al doilea poliţist şi a încercat să asigure scăparea conducătorului auto”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Șoferul și pasagerul din dreapta au reuşit să scape și au fugit pe o păşune, unde aveau un cal legat. Cristinel B. a dezlegat şi a încălecat pe cal, amenințându-i cu un topor pe cei doi poliţişti.

Când au văzut că sunt amenințați, oamenii legii au efectuat somaţia legală și au executat în plan vertical cinci focuri de avertisment, dar acest lucru nu l-a impresionat pe bărbatul de 32 de ani, care continua să amenințe cu toporul, în timp ce se apropia cu viteză de echipajul de poliție. Atunci, polițiștii au tras în Cristinel B., care a fost împușcat în umăr. Plaga a fost superficială, iar Cristinel B. a luat-o la fugă, fiind prins, împreună cu Mihăiţă Z., la aproximativ 300 de metri faţă de locul faptei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, Cristinel B. fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi conducere fără permis, iar Mihăită Z. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi împiedicarea, sub orice formă, a organului de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei.

Dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, care are competenţă spre soluţionare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0