Improvizațiile la țevile de gaz sunt un pericol iminent

Dimensiune text

Consumatorii de gaze naturale care doresc să efectueze reparaţii sunt sfătuiţi să apeleze doar la specialişti.

E.ON Distribuţie România îi atenţionează pe cetăţeni să fie atenţi la ţevile de gaz atunci când îşi renovează locuinţele. Intervenţiile neautorizate la instalaţiile de gaz pot duce la evenimente tragice, care se pot solda cu victime omeneşti şi pagube materiale. Este indicat să se apeleze doar la specialişti şi să se respecte regulile de siguranţă, pentru a se evita orice pericol. Consumatorii trebuie să solicite ajutorul numai din partea specialiştilor autorizaţi de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei. Lucrările efectuate de unii meşteri de ocazie pot avea consecinţe dezastruoase. Orice astfel de intervenţie reprezintă un risc major de explozie, care poate afecta nu numai locuinţa în care aceasta se produce, ci şi pe cele din vecinătate, generând atât pagube materiale, cât şi accidentări grave, ori chiar pierderi de vieţi omeneşti.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să aibă grijă la manevrele pe care le fac în preajma ţevilor de gaz sau a aparatelor care funţionează pe bază de gaze naturale. Orice mişcare care poate afecta etanşeitatea robinetelor sau racordurilor poate produce acumulări de gaze, care pot avea consecinţe tragice. De asemenea, orice dezafectare a instalaţiei de gaz se face doar în baza unor documentaţii tehnice aprobate de autorităţile abilitate.

Improvizaţiile, intervenţiile neautorizate, manevrarea incorectă a aparatelor alimentate cu gaze naturale, precum şi utilizarea unor instalaţii sau aparate defecte sau deteriorate au fost principalele cauze care au dus, în anul 2014, numai în aria de activitate E.ON, la producerea a 19 explozii, soldate cu 13 victime, dintre care una a decedat, precizează un comunicat al E.ON România.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • ion 5 ani

    dupa ce au venit cei de la E.ON si au verificat gurile de gaz si contorul de pe casa scarii la mai multe apartamente pe casa scarii au ramas scurgeri de gaz.Stiu doar sa ia bani dar lucrarile lasa de dorit plus ca unul dintre ei era „impuscat”.

    • gherghina 5 ani

      Vai doamne, saracul, si nu ati chemat salvarea? dar unde a fost impuscat,acolo pe scara ?