Impozit pe legume și zarzavat

Dimensiune text

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pregătit un nou impozit pentru agricultori.

 

 

Impozitul pe venitul obținut din vânzările pe tarabă este stabilit chiar prin noile reglementări pregătite de Guvern pentru accesul și vânzarea la piață a produselor agricole. Proiectul ordonanței de urgență pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol a fost aprobat de MADR și urmează să fie propus spre aprobare. Prin acest proiect, actualele certificate de producător sunt schimbate prin carduri electronice. Cu alte cuvinte, pentru a-și putea vinde legumele și fructele în piață, țăranii vor avea nevoie de următoarele documente: certificatul de producător, certificatul de comercializare și cardul de acces în piață.

Proiectul de act normativ presupune, totodată, și impozitarea veniturilor obținute de cei care își vând produsele agricole în piață. Articolul 8 al documentului prevede că, „în vederea luării în evidență ca plătitori de taxe și impozite, prin atribuirea unui cod de identificare fiscală, producătorii agricoli persoane fizice care dețin certificate de producător se înregistrează la serviciile financiare descentralizate, respectiv administrațiile teritoriale ale finanțelor publice de care aparțin”.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Asta ar fi salvarea?…tot pe bieţii mici producători, vai de soarta lor…abia îşi plătesc cursa la Roman, cu ce aduc în traistă.
    Dar-ghicitoarele,vrăjitoarele,maneliştii…şi alţi paraziţi de prost gust, care fac mulţi bani…
    ce scutire, ce protecţie au?…